Manisa İl Müftülüğü tarafından 15-25 yaş aralığındaki gençlere yönelik düzenlenen "Gençlerin Kadrajından Manisa Camileri" temalı fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Manisa'da bulunan camilerin tanıtılması, dini ve kültürel değerler hakkında farkındalık kazandırılması amacıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Toplamda 204 eserin katıldığı yarışmada dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Manisa Muradiye Camii iç mekan fotoğrafıyla Murat Kutlu birinci olurken Manisa Sultan Camii yansıma fotoğrafıyla Tolgahan Toprakseven ikinci, Turgutlu Mevlana Camii fotoğrafıyla Enes Akcan üçüncü oldu.

Ayrıca sıralamada ilk otuza giren fotoğraflar mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışma fotoğrafları Manisa Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde açılan sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen yaptı.

Açılış ve ödül töreninde konuşan Dr. İşliyen, "Yarışmada birincilik ödülü alan fotoğrafta, teravih namazına gelen küçük bir yavrumuz, oyuncağını da yanına almış ve onu da safa dizmiş. Bu çok güzel bir kare. Jüriyi tercih ettikleri bu seçimden dolayı tebrik ediyorum. Projenin çıkış amacının da bakmakla görmek arasındaki farkı fark eden gençlerin kadrajından yansıyanları tespit etmek olduğuna göre bu tercih çok doğru bir tercih olmuş." değerlendirmesinde bulundu.

"Gözleri var görmüyorlar, kalpleri var anlamıyorlar, kulakları var duymuyorlar." ayet-i kerimesini hatırlatan İşliyen, "Demek ki Cenabıhak bizim baktığımızda görmemizi istediği şeyleri fark etmemizin önemli olduğuna vurgu yapıyor. Her gün bakıyor her gün görüyoruz ama hakkı hakikati ne kadar fark edebiliyoruz? Cenabı Allah; 'Başın üzerindeki gözler kör olmaz. Kör olan sinelerdeki kalplerdir.' buyurur. Fotoğrafı çeken genç kardeşimizin şuradaki güzelliği görüp fark ettiği gibi kainattaki güzelliği de görebilecek gözlerin sahibi olabilmeyi nasip etsin bize Rabbimiz. Allah hakikati görme kabiliyetini kaybettirmesin bizden inşallah." duasında bulundu.

Türkiye'de internet ve bilgisayar başında geçirilen ortalama süreye dair bazı veriler paylaşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, çocukları sanat ve sporla buluşturmanın önemine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Geçmişte ve günümüzde hat sanatıyla, resimle, şiirle meşgul olan büyük alimlerimiz var. Bu aslında insanın içindeki hakikat arayışının bazen söze bazen kaleme bazen de bu yarışmada olduğu gibi kadraja dökülmesinin sonucudur. Önemli olan bu arayışı devam ettirmek ve neticede hak ve hakikatle buluşmayı başarmaktır. Gençlerimiz iyilikle meşgul olsun, güzellikle meşgul olsun, şiirle, edebiyatla meşgul olsun. Kötülükten, zararlı ve yanlış olandan zihnini ve kalbini korusun diye çaba gösteren bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. 84 milyonluk nüfusumuzun 54 milyonu düzenli internet kullanıyor. Günlük ortalama sekiz saati internette geçiriyoruz. Küçücük bir ekranın başında bütün bir hayat geçiyor. Hapsoluyor çocuklarımız oraya. Sadece onlar değil anne ve babalar da hapsoluyor. Hayatımız orada tükenip gidiyor. Bütün bu tehlikelerin içerisinde çocuklarımızı sanatla, sporla, güzellikle ve netice itibarıyla ahlakla ve hakikatle buluşturma gayretleri çok kıymetli gayretlerdir. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyor, gençlerimize dua ediyorum. Rabbim onları da bizi de muhafaza eylesin, korusun, sevsin, sevdirsin, sevindirsin."

Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök ise ödül töreninde yaptığı konuşmasında, "Bu yarışma vesilesiyle bakmakla görmek arasındaki farkı fark eden gençlerimizle tanışmak istedik. Sanat, estetik Müslümanlık duygumuzun olmazsa olmazlarındandır. İslam'ın hakikatleri ile gençlerin enerjisi birleştiğinde dünya daha güzel olacak ve yüce dinimiz İslam'ın vadettikleri güzel dünyamızda, yeryüzünde gerçekleşmiş olacak." ifadelerine yer verdi. 

Programa Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Temel Kacır, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Fadıl Soykök, Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Vehbi Özkar, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Diyanet İşleri Uzmanı Züha Seven, jüri üyesi ve Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Turgay Duyar ve Yunusemre Kent Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Bilir, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Program yarışmada dereceye girenlere ödül takdimiyle sona erdi.

"Gençlerin Kadrajından Manisa Camileri" temalı fotoğraf yarışmasında ilk üçe giren fotoğraflar

Editör: Mehmet Çalışkan