Manisa İl Müftülüğü, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla başlattığı "Onlar Bize Emanet" projesi kapsamında 32 cami çevresine sokak hayvanları için mama ve su kabı yerleştirildi.

Mama kaplarının camilere yerleştirilmesinin ardından konuşan Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, "Hayvanlar yeryüzünde bize emanet. Peygamber Efendimizin hadis-i şeriflerinde, çok günahkar olan bir insanın bir su kuyusunun başına gittiğini ve bir köpeğin susuzluktan dilini toprağa sürttüğünü toprağın neminden istfade etmek istediğini görüyor. O köpeğe merhamet ederek o kadın ayakkabısını çıkarıyor, kuyudan ayakkabısına doldurduğu suyla o köpeğin susuzluğunu gideriyor. Bu davranışından dolayı o kadından Allah'ın razı olduğunu ve cennetine koyduğunu Peygamber Efendimiz hadis-i şeriflerinde ifade ediyorlar. Onlar bize emanet, yeryüzü bize emanet. İnsanoğlu olarak yeryüzündeki tümvarlıklardan sorumlu olduğumuzu unutmamalıyız. Camilerimiz bu şuuru insanlarımıza aktaracak." dedi.

Manisa İl Müftülüğü tarafından başlatılan projeden dolayı mutlu olduklarını belirten Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü dolayısıyla Manisa İl Müftülüğümüzün başlattığı projeden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Dünya var olduğundan bugüne dünyayı hayvanlarla beraber paylaşıyoruz. Biz inananlar olarak tabi ki her canlıyı korumak ve sahip çıkmak zorundayız. Bu şekilde bir projeyle buna destek veren Manisa Müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Hayvanları korumak tüm insanlığın görevi" diye konuştu.

Proje tanıtımına İl Müftüsü Mustafa Soykök, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan