Manisa İl Müftülüğü, KYK yurtlarında manevi danışmanlar rehberliğinde mukabele programları başlattı.

Mukabele programlarına katılan üniversiteli gençler, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Manisa Şubesi Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde iftar programında bir araya geldi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde gerçekleştirilen iftar programında gençlere hitap eden Manisa İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, "Kur'an-ı Kerim hayat rehberimiz, yol göstericimiz, ne zaman açıp okusak ve bize sunduğu mesajı anlamaya çalışsak, hayatımıza ışık tutan farklı bir yönüyle mutlaka karşılaşıyoruz. Rahmet ayı Ramazan'da günlük telaşlarımız, derslerimiz, sınavlarımız olsa da ders aralarında mola verdiğimiz zamanlarda, bir çay kahve içimi kadar vakit de olsa onun bize sunduğu rahmetten uzak kalmamalı, bize sunduğu mesajı anlamaya gayret göstermeliyiz. Kur'an ayı Ramazan'da Kur'an okumayı ihmal etmediğiniz ve onu hayatınızın öncelikleri arasına aldığınız için sizleri tebrik ediyor ve size teşekkür ediyorum." dedi.

Yiğitbaş Veli Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından Türk Sanat Musikisi icra edilen programın sonunda katılımcılara bir Osmanlı geleneği olarak "diş kirası" hediyesi takdim edildi.

Programa Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurt müdürleri, İl Gençlik Koordinatörü Mukaddes Dilbaz, manevi danışmanlar ve üniversiteli öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan