Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" adlı proje Manisa'da tanıtıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına İl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Çolak, Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Ali Küçükçakır, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Özcan Pamuk, İl Gençlik Koordinatörü Osman Turgut Dilek, proje kapsamında yer alan 9 okul müdürü ve rehber öğretmenler ile manevi rehberler katıldı.

Ülke genelinde 48 il ve 187 okulda pilot olarak uygulamaya konulan ve donanımlı gençler yetiştirmeyi amaçlayan proje, İstanbul'dan sonra Manisa'da hayata geçirildi.

Protokol konuşmalarının ardından proje hakkında bilgiler veren Milli Eğitim Müdürlüğü İl Koordinatörü Tuba Babacan, proje kapsamında planlanan rehberlik çalışmaları, sosyal-kültürel etkinlikler, kültür şenlikleri, eğitim koordinasyonu, süreç takibi, değerlendirme süreçleri ve değerler çalıştayı başlıklarına değindi.

İl Müftülüğü Proje Koordinatörü ve İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Osman Turgut Dilek ise Manisa İl Müftülüğünce sürdürülen gençlik çalışmalarından bahsederek, "İnsanın yaratılış amaçlarından biri de yeryüzünü imar etmektir. Bunun için öncelikle gönülleri imar etmek gerekir. Gönülleri imar etmeden şehirler imar edilemez. Şehirleri imar etmeden de yeryüzünün imar edilebilmesi mümkün değildir. Bu sebeple aslında her insan bir mimardır. İrfan geleneğimizde gönüller inşa etmek önemlidir. " diye konuştu.

Dilek, söz konusu proje ile gençlerin gönüllerini imar ederek şehirleri de imar etmiş olacaklarını belirterek projenin iki yönü bulunduğunu söyledi.

Dilek, "Proje ile 'Çevreme Duyarlıyım' sloganıyla hayvanlara, bitkilere, canlı cansız bütün yaratılmışlara karşı duyarlılık kazandırılacak, 'Değerlerime Sahip Çıkıyorum' başlığıyla da milli ve manevi değerlerle donanmış gençler yetiştirilmesi sağlanacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcıların projeye dair soruları yanıtlandı.

Toplantı adı geçen üç kurumun iş birliği ile gerçekleştirilen atölye çalışmalarıyla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan