Manisa İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Manisa Şubesi hayırsever vatandaşların destekleriyle bayramda memleketine gidemeyen üniversite öğrencilerinin otobüs biletlerini karşıladı.

Gençler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine yönelik projeler yürüten Manisa İl Müftülüğü, örnek bir çalışmaya daha imza attı. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde eğitim gören ve ekonomik sebeplerle bayramda memleketlerine gidemeyen 14 üniversite öğrencisinin otobüs biletleri, İl Müftülüğü ve TDV Manisa Şubesi tarafından  karşılandı. 

Otobüs biletleri gidiş-dönüş şeklinde alınarak kendilerine teslim edilen öğrenciler, Ramazan Bayramı'nı aileleriyle birlikte geçirmek üzere memleketlerine uğurlandı. 

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan ve bayramı büyükleri ile birlikte geçiremeyecek olan gençlere otobüs biletleri ile bayram harçlıkları, İl Müftülüğü manevi danışmanları tarafından takdim edildi. 

- Bayramda sevinçleri çoğaltmalıyız

Söz konusu çalışmaya dair Diyanet Haber'e özel açıklamalarda bulunan Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, "Bayramlar sevinç ve neşe günleridir. Sevdiklerimize kavuşma, onlarla kucaklaşma zamanlarıdır. Bayramda sevinçleri çoğaltmalıyız. Sevginin mesafelerden daha büyük olduğunu, gençlerin aileleriyle buluşmalarına katkı sunarak göstermek istedik. Ailelerinden kilometrelerce uzakta olup Manisa'mızda bize emanet olan gençlerimizin bayramı ailelerinden ayrı geçirmelerine gönlümüz razı olmadı. Manevi danışmanlarımızca tespit edilen gençlerin gidiş dönüş biletlerini TDV Manisa Şubesi olarak satın alıp onları memleketlerine yolcu ettik." dedi. 

İl Müftüsü Soykök, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim geleneğimizde küçükler büyüklerinin elini öper büyükler de bayram harçlığı verir. Biz de KYK yurtlarında barınan gençlerimizin, bayram neşesini yaşamaları için hazırladığımız bayram harçlıklarını ve otobüs biletlerini, yurtlarda görevli manevi danışmanlarımız aracılığıyla kendilerine takdim ettik. Tüm gençlerimize hayırlı bayramlar diliyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan