Manisa İl Müftülüğü, iftar programında Celal Bayar Üniversitesi topluluk başkanlarını ağırladı.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde gerçekleştirilen iftar programında gençlere hitap eden Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, şunları kaydetti:

“Gençlik demek heyecan demek, gençlik demek aşk demek, umut demek. Umutlarınızı tüketmeyin, heyecanınızı yitirmeyin. Bu zamanda genç olmak çok zor. Metaverse'ün konuşulduğu bir zaman dilimindeyiz. Dijitalizm o kadar hızla ilerliyor ki sizin üniversiteyi bitirdiğinizin akabindeki yıllarda yeni yeni meslek alanları ortaya çıkacak. Geleceğe dair kaygılarınız var. Okulu bitirebilecek miyiz, işimiz, evimiz, arabamız olacak mı, sevdiğimizle evlenebilecek miyiz diye düşünüyorsunuz. Bunların hepsi Cenabı Allah’ın nimetleri ve hepsi zamanı gelince olacak. Yeter ki Rabbimizin nimetleri karşısında şükran borcumuz, kulluk borcumuz olduğunu unutmayalım.”

Üniversite topluluk başkanlarının da söz aldığı program sonunda katılımcılara bir Osmanlı geleneği olarak “diş kirası” hediyesi takdim edildi.

Programa Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Fehmi Bardak, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Güler Tuğan, İl Müftü yardımcıları, İl Gençlik Koordinatörü, manevi danışmanlar ve üniversiteli öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan