Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından vatandaşların İslam’ın şartlarından biri olan zekat ibadetini yıl boyunca yerine getirebilmeleri için “Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin” temasıyla başlatılan kampanyaya bir destek de Akhisar’dan geldi.

Akhisar İlçe Müftülüğü ve TDV Akhisar Şubesi iş birliğinde Iğdır, Mardin, Van, Şanlıurfa, Hakkari, Kayseri ve Şırnak illerinde hafızlık yapan öğrencilerin yetiştiği Kur’an Kurslarına zeytin gönderildi.

Akhisar İlçe Müftülüğü öncülüğünde hayırseverlerin desteği ile hazırlanan 4 ton zeytin, 7 farklı ildeki Kur’an kurslarına ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, “Zekat konusunda halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Ümmet bilinci oluşturarak farklı beldelerle gönül bağı kurmak amacıyla cömert Akhisar halkının zekatlarını farklı illerimizdeki hafızlarımıza ulaştırıyoruz. Farkındalık oluşturan bu çalışmaya vermiş oldukları destekten dolayı hayırseverlerimize ve fedakar din gönüllüsü meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Yüce Mevla bu rahmet ve merhamet ayı Ramazan hürmetine yardımlarınızı kabul eylesin, kardeşlik bağlarının güçlenmesi adına bu tür insani sorumluluklarımızda gayretimizi artırsın.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan