Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Manisa Şubesi Kadın Kolları ve Kur’an kursu öğreticileri buluşması gerçekleştirildi. 

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın, Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde gerçekleştirilen programda TDV Kadın Kollarının yapmış olduğu faaliyetler tanıtılarak yeni dönemde yapılması planlanan faaliyetlerle alakalı istişarelerde bulunuldu. 

Programda konuşan İl Müftüsü Mustafa Soykök, "İslam Davası kadınların omuzlarında yükselmiş bir davadır. Tarihten günümüze toplumsal dönüşümler hep kadınların eliyle gerçekleşmiştir. Kadın annedir, kadın eştir, kadınlar ne kadar dönüşürse, ne kadar bilinçli ve şuurlu olursa toplumumuzun manevi değerlerine dair şuuru ve bilinci o kadar yüksek olacaktır." dedi. 

Bu güne kadar görev ve gönüllülük faaliyetlerinde gerçekleştirdikleri hizmetlerinden dolayı Kur’an Kursu öğreticilerine teşekkür eden Soykök, "İnsanın bir derdi yoksa hayattan zevk alması, mutlu olması da mümkün değildir. Bir derdimiz yoksa kendimize bir dert, bir dava satın almamız lazımdır ki Allah rızası için koşturdukça, insanlara faydalı oldukça Cenabı Allah huzur da mutluluk da nasip etsin. Allah’ın davasını satın alanların Allah özel dertlerini de giderir. Bu çağda bu toplumda hoca olmak Cenabı Allah’ın bize vereceği en büyük nimettir. Bu nimet vesilesiyle bizler de Allah’ın cennetine talip olmalıyız. Asli görevlerimizin karşılığında yaptığımız gayretimiz, çabamız bir tarafa, bunun dışında ekstra hangi gönüllülüğü ortaya koyabiliyoruz, fazladan ne kadar sevgimizi, gönlümüzü, tebessümümüzü işin içine katabiliyoruz. Ahirette onun hesabını vereceğiz." diye konuştu. 

Manisa’da yaklaşık iki yıl önce kurulan TDV Kadın Kollarında gönüllü görev alan ekibin çok bereketli işlere imza attıklarını kaydeden Soykök, "Bundan sonra yine el ele vererek hep beraber daha fazla gönle dokunmak için hepimiz daha fazla gayret edeceğiz. Aşureyi oluşturan her bir lezzet gibi bizler de yeteneklerimiz doğrultusunda samimi gayretimizle bu iyilik hareketini bereketlendireceğiz. Rabbim hizmetlerimizi, gayretlerimizi, telaşımızı ve heyacanımızı arttırmayı nasip eylesin." diyerek sözlerini tamamladı. 

İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya ise "Bize anlam katacak işler mesai saatleri haricinde yaptığımız faaliyetlerdir. Sevgili Peygamberimiz 'Allah katında en hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır' buyuruyor.  Bizim yapacağımız bu gönüllü işler de faydadan başka bir şey değildir. Çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, engellisiyle insanlara faydalı olan çalışmalardır. Yuvayı dişi kuş yapar diye bir söz vardır ve aile için söylenmiştir. Bizler de kurumumuzda bir aileyiz ve kadın eli değmeden bu yolda bir mesafe katetmemiz mümkün değildir." dedi. 

TDV Manisa Şubesi Kadın Kolları Yönetim kurulunda yer alan ve başkanlık bayrağını devralan Hayrunnisa Erdinçli de "Gönüllü; tecrübesinden, bilgisinden, yeteneğinden, maddi varlığından ve zamanından vakfeden kimsedir. Bazen ihtiyacı haykıran, bazen de onun giderilmesine vesile olandır. Gerçekleştirdiğimiz her bir faaliyetle geleceğe dair nasıl güzel izler bırakabiliriz düşüncesiyle dertleniyor, bize bu yolda eşlik edecek nice iyilik sevdalısı bireylerin hayalini kuruyoruz. Manisamızda iki yıla yakın bir süredir faaliyetlerini sürdürdüğümüz TDV Kadın Kolları hizmetleri devam ediyor. Bu süreçte yönetim kurulu ve gönüllülerimizle birçok yüreğe dokunmak nasip oldu. Bugün burada toplanmamızın amacı heyecanımıza ve mutluluğumuza sizleri de ortak edebilmektir. Rabbim bu yolda samimi olabilmeyi ve siz değerli hocalarımızla her daim iyiliğe hadim olabilmeyi cümlemize nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

Programa TDV Manisa Şubesi Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri, Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan