Manisa Müftülüğü milli yüzücü ve yazar Sefa Yurtkölesi ile söyleşi programı düzenledi.

İl Müftülüğü Engelli Koodinatörlüğünce Kovid-19 tedbirleri eşliğinde Yunusemre Millet Çarşısı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşi programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Soykök, "Bugün başarılarıyla, inanç ve gayretiyle bizlere örnek olan milli yüzücü yazar Sefa Yurtkölesi kardeşimizi dinlemek üzere toplandık. Kendisi bizlere azmin, sabrın, mücadelenin ve hepsinden önemlisi şükretmenin ne büyük mutluluk olduğunu öğretiyor." dedi.

"Bir Müslümana isabet etmiş herhangi bir hastalık, dert, hüzün ve hatta gam yoktur ki Allah bunu onun hataları için kefaret kılmış olmasın!" hadis-i şerifini hatırlatan Müftü Soykök, asr-ı saadetten engelli sahabi örnekleri vererek sürdürdüğü konuşmasında şunları kaydetti:

"Bizim medeniyetimizde engelli olmak, karşılığı cennet olan ağır bir imtihandan geçmektir. Biz engellilere yardım etmenin sadaka olduğunu, Allah'a olan sadakatimizi gösteren bir davranış olduğunu bildiren bir peygamberin müminleriyiz. Bizler, 'Konuşma engelli bir insanın kendisini ifade etmesi için yardımcı olmanız sadakadır.' buyuran bir peygamberin ümmetiyiz. Bizler Hz. Peygamberin, 'Allah sizin ne suretlerinize ne de mallarınıza bakar, fakat o sizin yüreklerinize ve amellerinize bakar.' buyuran bir peygamberin takipçileriyiz.

- Önemli olan kalplerimizde, yüreklerimizde, gönül dünyamızda herhangi bir engelin olmamasıdır

Bizler, insana insan olduğu için kıymet veren bir medeniyetin mensuplarıyız. Bugüne kadar engelli kardeşlerimiz, toplum olarak bizim oluşturduğumuz zorlukları ve engelleri aşarak bize gelmeye çalıştılar. Halbuki bizim onların hayatlarını kolaylaştırmamız gerekirdi. Çünkü yeryüzünde onların hayatlarını kolaylaştırmakla ilgili toplumsal bir bilinç oluşturmak, farkındalık oluşturmak gibi bir vazifemiz var. Bedensel açıdan engelli olabiliriz. Görme, işitme, konuşma, zihinsel ya da ortopedik engelli olabiliriz. Ancak önemli olan kalplerimizde, yüreklerimizde, gönül dünyamızda herhangi bir engelin olmamasıdır. Önemli olan imanımızda, inancımızda bir engelin olmamasıdır. Gönlümüzün Hakk'a ve hakikate açık olmasıdır."

Sonrasında din görevlilriyle söyleşi yapan milli yüzücü ve yazar Sefa Yurtkölesi ise "Genelde bana soruluyor, 'bedensel engelinizden dolayı şikayetçi oluyor musunuz?' diye. Ben de 'şükredecek o kadar çok nedenim var ki şikayetçi olmaya vakit bulamıyorum' diye cevap veriyorum. İnsanlar bunu yaşam felsefesi haline getirirlerse, hayata pozitif bakmayı öğrenirler. Kendinden üste bakarsan, hiçbir zaman mutlu olamazsın. Kendinden aşağıdakileri göreceksin ki her zaman mutlu olabilesin." ifadelerini kullandı.

İnanmanın, başarmanın yarısı olduğunu dile getiren Yurtkölesi, "Diğer yarısı ise yaptığınız işi severek yapmaktır." diye konuştu.

Program sonunda İl Müftüsü Mustafa Soykök ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, milli yüzücü ve yazar Yurtkölesi'ne plaket ve hediye takdiminde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan