Manisa İl Müftülüğü ile Yeşilay Manisa Şubesi, “Bu Ramazan Sigarayı Bırakıyorum, Hayatıma Yeni Bir Başlangıç Yapıyorum” sloganıyla sigarayı bırakma kampanyası başlatmıştı.

Kampanyanın sonuç raporu doğrultusunda Manisa Şubesi Yeşil Kitap Kahve'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, "Geçtiğimiz Ramazan ayında 'Bu Ramazan Sigarayı Bırakıyorum, Hayatıma Yeni Bir Başlangıç Yapıyorum' sloganıyla sigarayı bırakma kampanyası başlatmıştık. İki kurum iş birliğinde ülke çapında örnek teşkil eden bir kampanyaya imza atmış olduk. İl ve İlçe müftülüklerimiz, bağımlılıkla mücadele koordinatörlerimiz, Yeşilay ile iş birliği içinde kampanyayı yürüttüler. Ramazan ayı boyunca 662 kişi ile bire bir görüşme geçekleştirdiler. Dünya Sağlık Örgütü sağlığı: “Kişinin bedenen, ruhen ve manevi açıdan iyi olma hali” diye tanımlar. Meseleye bu açıdan baktığımızda bizim  Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, toplumumuzun manevi hayatına rehberlik etme sorumluluğunu anayasal bir görev olarak üstlenmiş din görevlilerimizce bağımlılıkla mücadelede manevi destek noktasında sorumluluğumuz ve görevimiz asla yadsınamaz. Bu görevimiz çerçevesinde bizler bağımlılıkla mücadelede Yeşilay ve Sağlık bakanlığı, Emniyet güçlerimizle iş birliği içerisinde kurumsal desteği sağlıyoruz. Ramazan ayında gerçekleştirmiş olduğumuz 662 kişi ile görüşme neticesinde 98 vatandaşımız bunun içinde bir kısmı din görevlimiz olmak üzere sigarayı bırakma noktasında bir irade ortaya koydular. Bu irade noktasında başvuru formu doldurarak sürece dâhil oldular. Bu süreçte kampanyaya destek sunan tün din görevlilerine, Yeşilay yetkililerine ve basın mensuplarına özellikle kampanyamızı destekleyen Diyanet Habere teşekkür ederim." ifadelerini kaydetti.

- Kampanya ülke genelinde olumlu bir etki oluşturdu

Kampanyaya dair bilgilendirmede bulunan Yeşilay Manisa Şube Başkanı Salih Fulcun ise "Din görevlilerinin bağımlılıkla mücadelede bizlere destek vermeleri ile yaptığımız çalışmalarda elde ettiğimiz başarılar artmıştır. Bu katkılarından dolayı il müftülüğünün tüm projelerinde desteğe hazırız. 622 danışan ile gerçekleştirilen görüşmeler bağımlılıklardan uzaklaştırılma aşamasında başlangıç olması adına bizler için en önemli aşamadır. Yeşilay merkezlerine başvurarak bağımlılıktan kurtulma iradesinin toplumda oluşması,  din görevlilerinin destekleriyle başvuruların artması ve merkezlerimizde olması sonuçların da olumlu olması adına güzel bir başlangıç oldu. Manisa’da ortaklaşa başlattığımız kampanya ülke genelinde olumlu bir etki oluşturdu. Kampanyaya başvuranlar Yeşilay’da yürütülen psikoterapi yönetimi ile sigarayı bırakmış oluyorlar. Klinik psikologlarımızın desteği ile tüm başvuranların sigarayı tamamen bırakmalarını hedefliyoruz.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan