Manisa İl Müftülüğü, "Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencilerine yönelik Bursa ve İstanbul gezisi düzenledi.

Geziye dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Gençlik Koordinatörü Mahmut Gözcü,“Tarihini bilmeyen, geleceğe yön veremez.’ düsturuyla yola çıkarak Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa CBÜ öğrencilerimiz için tarihi bir gezi düzenledik. Gezi programımızda bulunan illerde, Ayasofya, Eyüb Sultan, Sultanahmet, Süleymaniye ve Ulu Camii, Orhan Gazi, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, 2. Abdülhamid Han ve daha nice ecdadımızın kabirlerini ziyaret ettik.  Manisamızın önemli simgelerinden Sultan Camii Külliyesinin 500. Yılında, caminin banisi Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan'ı Fatih’teki kabri başında rahmetle andık. Aziz vatan topraklarının maddi mirası kadar bize manevi miras da bırakan tarihimizin önemli şahsiyetleri hakkında öğrencilerimize bilgiler verdik. Öğrencilerimiz ve gezide bize eşlik eden manevi danışman hocalarımız şanlı tarihimizin kahramanlarına dualar edip Kur’an okudular. Gençlerimizin milli ve manevi duygularının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz gezi programı aynı zamanda onlar için iyi bir motivasyon oldu.” dedi. 

Geziyle alakalı memnuniyetini dile getiren ve düşüncelerini paylaşan Manisa CBÜ Tıbbi Laboratuvar Teknikleri öğrencisi Osman Salman, "Eski değerlerimizi, ecdadımızın bıraktığı eserleri, kabirlerini ziyaret etmek, Ayasofya’da namaz kılmak hocalarımızın vesilesiyle nasip oldu. Bizimle yakından ilgilendiler, çok memnun kaldık, maddi olarak da zorlanmadık. Bu gezi vesilesiyle Diyanet Gençlik Koordinatörlüğünü ve TDV gençliğini tanımış olduk. Bundan sonra da programlarına katılmayı çok isterim. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Rabbim hizmetlerinizi daim eylesin." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan