Manisa İl Müftülüğü, “Manisa'nın Manevi Şahsiyetleri” projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında Manisa eski Müftüleri Alim Efendi ve Hafız Şahin Yılmaz'ın konu edildiği programın 3'üncüsünde her yönüyle Yunus Emre anlatıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılışını gerçekleştiren İl Müftüsü Mustafa Soykök, "İnsanoğlunu diğer varlıklardan ayıran en temel özelliklerden bir tanesi değer üretmesi ve değerleriyle hayatı anlamlı hale getirmesidir. Bizim medeniyetimizi, tarihimizi, kimliğimizi oluşturan bir takım değerlerimiz var ve bu değerleri sembolize eden önemli şahsiyetler var. Yunus Emre de bunlardan birisidir. Sözleriyle, mesajlarıyla milletimizi kıyamete kadar diri tutacak olan önemli şahsiyetlerdir. Bugün Manisa'mızın manevi değerlerini konuşuyoruz. Daha önce başka değerlerimizi konuşmuş, ele almıştık. Bu yıl Yunus Emre yılı ilan edildi. Bu kapsamda çok kıymetli akademisyen ve araştırmacı arkadaşlarımız bizlere Yunus Emre'nin farklı boyutlarını aktaracaklar. Yunus Emre bizim kimliğimizi oluşturan, kültürümüzü oluşturan, değerlerimizden birisi. Onun mesajlarını, onun çağımıza yönelik, insanlarımıza yönelik mesajlarını ne kadar gündemimize alırsak, ne kadar toplumumuzla buluşturursak, gençlerimizle buluşturursak o kadar topluma faydalı olacağız. Bu inançtayız, bu gayretteyiz." ifadelerini kaydetti.

Ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdulgaffar Aslan moderatörlüğünde; Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Erdoğan 'Yunus Emre ve Tasavvuf', Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Karabulut 'Yunus Emre'de Gönül', İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Uzman Naci Yengin 'Yunus Emre ve Manisa', Manisa İl Müftülüğünden Manisa Vaizi Dr. Ahmet Erdinçli 'Yunus Emre'nin şiirlerinde Allah ve Peygamber sevgisi' konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Program Sultan Camii İmam Hatibi hafız sanatçı Ömer Faruk Altunağa'nın Yunus Emre'nin eserlerinden bestelenmiş musiki dinletisi ve hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan