Şehzadeler Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi işbirliğiyle hayata geçirilecek Aşevi’nin temeli dualarla atıldı. 

Törende konuşan Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, “Bir sadaka-i cariyeyi hayata geçiriyoruz. Allah ne kadar takdir ettiyse sürekli olacak bir aşevinin temelini dualarla atmış olacağız. Cenabı Allah tamamlamayı, bu hizmet ile nice nice gönüllere dokunmayı bize nasip etsin. Hayırseverlerimizin desteği ile biz bu aşevini devam ettireceğiz. Hayırseverlerimize çağrıda da bulunmak istiyorum. Bu aşevi bizlere emanettir. Hep beraber bu hizmeti sunmuş olacağız.” dedi.

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ise şehzadeler şehri Manisa’nın kadim bir şehir olduğunu hatırlatarak “Kadim şehirlerin en önemli özelliklerinden biri, dışarıdan gelen insanların karınlarını rahatlıkla doyurabilecekleri, yatabilecekleri ortamlarının olmasıdır. Bu hizmet ile Manisa’nın önemli bir eksiği giderilmiş oluyor. Katkı ve destek sunan herkese şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kaydetti.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de aşevinin tamamlandığında günde 3 bin kişiye sıcak yemek çıkarabilecek bir kapasitesinin olacağını ifade ederek şunları kaydetti:

“Proje kısmında ciddi bir emek harcandı. Bölgemizdeki aşevleri incelenerek yetkilileri ile görüşüldü ve onların tavsiyeleri, fikirleri alındı. Aynı şekilde bu sektördeki firmalarla da görüşülerek onların da düşünceleri alındı. Nihayetinde son derece güzel, ihtiyaca cevap veren bir proje belirlendi. İmar planı tadilatları yapılarak ihaleye çıkıldı ve şimdi de temeli atılacak." 

“Evinde yemek yapabilecek imkanı olmayanlara hizmet verecek”

Aşevinin 1 milyon 59 bin TL’ye ihale edildiğini kaydeden Başkan Çelik, “Şehzadeler Belediyesi olarak binayı tamamlıyoruz. Yine bir aracı servis ve dağıtım için hazır ettik. Aşevinin iç ekipmanları için de üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte aşevini çalıştıracağız. Hedefimiz şu; evinde yemek yapabilecek imkanı olmayan hasta, engelli, bakıma muhtaç, yaşlı ve öğrencilere sıcak yemek çıkarmak. Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte bu işin yapılması ile de hizmetin sürdürülebilir ve süreç içerisinde hayırseverlerin de etkin olabilecekleri bir sistem oldu. Bu noktada da İl Müftümüz Mustafa Soykök’e katkı ve duyarlılıkları için teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Çelik, “Bu hayır merkezi bizlerden sonra da nesiller boyu devam ederek, büyük bir hayra imza atarak bugün burada olan herkesin sevap hanesinin açık kalmasına vesile olacaktır. Şehzadelerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılan Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün duası ve kesilen kurbanlar ile temele ilk harç döküldü.

1 milyon 59 bin TL’ye ihale edilen ve günde 3 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa sıcak yemek çıkarabilecek kapasiteye sahip olacak merkezin, Nisan ayında başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.
 

Editör: Mehmet Çalışkan