Manisa İl Müftülüğü ile Şehzadeler Belediyesi iş birliğinde “Hafızlar Buluşması ve Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programı düzenlendi.

Şehzadeler Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen programa Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Soma Ulu Camii Uzman İmam Hatibi Hafız Kadir Kural, Turgutlu Niyazi Ürkmez Camii İmam Hatibi Faruk Or, Akhisar Hilal Camii İmam Hatibi Mehmet Ali Özyaka, Yunus Emre Belediyesi Koro Şefi Ahmet Aksoy,  Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Mehmet Ak ve Ahmet Yesevi İmam Hatibi Ortaokul Öğrencisi Abdurrahman Yasin Akçe katıldı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, “Şehzadeler Belediyesi ve Manisa İl Müftülüğümüzün ortak organizesi ile bugün Hafızlar Buluşması ve Kur’an-ı Kerim Ziyafeti gerçekleştiriyoruz. Karaköy, Hilaliye ve Dereköy Kur’an Kursumuzdan mezun olmuş sesleriyle Kur’an’ın nurunu kalplerimize nakşedecek hafız hocalarımızın tilavetleriyle bu gecemiz şenlenecek. Salgın hastalık sürecinden bu yana böyle ilk defa coşkulu kalabalık bir programı icra etmiş olacağız.” dedi.

Manisa’mız hafızlar diyarıdır. Hafızlar Diyarı Manisa'da Hafızlarımıza yönelik etkinliklerimizi, buluşmalarımızı daha da çoğaltmalıyız. Siz değerli vatandaşlarımızın destek ve gayretleriyle Kur'an Kurslarımızın inşaatları yükseliyor. Manisa’mızın dört bir yanında 4-6 yaş Kur'an Kurslarımız ve Hafızlara yakışır mekanlar hazırlıyoruz. Bütün çalışmalarımıza destek sunan herkese Sizlere teşekkürü borç biliyorum.” diye konuştu.

Müftü Soykök, programın hazırlık sürecince katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarına, hayırsever vatandaşlara, Şehzadeler ve Yunus Emre Belediyesine teşekkür etti.

Program sonunda Soykök , “Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışması” Türkiye birincisi Yunus Emre İlçe Müftülüğü Aliağa Camii Müezzin Kayyımı Selami Çeviren’e ödülünü takdim etti. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan