Manisa İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi (ADRM) tarafından “Çevrimiçi Personel Eğitimi Semineri” düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Manisa İl Müftülüğü stüdyolarından çevrimiçi olarak gerçekleştirilen seminere çok sayıda personel katıldı. 

Seminere, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Aile ve Dini Rehberlik Dairesi Başkanı Sema Yiğit, Diyanet İşleri Uzmanı Fatih Yıldız, Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı Samet Yaman, Manisa İl müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri, vaizler ile aile ve dini rehberlik koordinatörleri katıldı.

Manisa İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya’nın açış konuşmasının ardından söz alan İl Müftüsü Mustafa Soykök, “Aile ve dini rehberlik çalışmalarımıza yeniden bir heyecanla başlamanın yeni bir aşkla işe koyulmanın seferberliğini başlatmış oluyoruz. Manevi danışmanlık yeni bir alan, yeni bir irşat ve tebliğ vazifemizdir.” dedi.

Müftü Soykök, emeklerinden dolayı il ve ilçedeki tüm görevlilere ve katılımcılara teşekkür etti.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris bozkurt, aileye dair sıkça sorulan meselelerde bilgilendirme ve fetvalara cevap verilirken takip edilmesi gereken usul ve metotlar hakkında bilgiler verdi.

Aile ve Dini Rehberlik Dairesi Başkanı Sema Yiğit, “Bizler candan cana diye ifade edebileceğimiz bir hizmet yürütüyoruz. Dolayısıyla insana bakış açımız ve verdiğimiz değer, bizim inancımızdan kaynaklanıyor. Bizim aileye dair en önemli gayretimiz, samimiyettir. Bu samimiyet için her bir hocamıza teşekkür ediyorum. Bizler temel kaynaklara vakıf olup güncel meseleleri takip etmekle sorumluyuz. İçinde bulunduğumuz çağı takip etmeli ve geleceğe dair bir perspektife sahip olmalıyız.” diye konuştu.

Tüm din görevlilerine teşekkür eden ve çok değerli bir hizmet yürütüldüğünü belirten Yiğit, 4T formülünden bahsederek, “Birbirimizi teşvik etmemiz gerekir. Yaptığımız işleri takip etmeli, tekrarı unutmamalıyız.” şeklinde konuştu.

Seminerin son bölümünde Diyanet İşleri Uzmanı Fatih Yıldız, Din Hizmetleri Yönetim Sisteminin (DHYS) işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Ardından İl müftü yardımcıları, İlçe müftüleri ve ADRB koordinatörleri söz alarak görüş ve önerilerini aktardı.

Toplantıda şu başlıklar ele alındı:

Başkanlığın Aileye Yönelik Hizmetlerinde Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinin Rolü

Genelinde 2019 ile 2020 Yıllarında Gerçekleştirilen Aile ve Dini Rehberlik Hizmetleri

Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının Mekânsal Açıdan İyileştirilmesi

Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinin Görev Alanları İle İlgili Nitelikli Proje Çalışmalarının Sağlanması

ADRB’nin Mevzuat Bağlamında Değerlendirilmesi

Sosyal Hizmet Kurumlarında Sunulan Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri

DHYS nin işleyişi ile ilgili sorular ve sorunlar

Aile ile ilgili sıkça sorulan sorular

Editör: Mehmet Çalışkan