Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Gençliğe Değer Projesi” kapsamında Manisa İl Müftülüğü din görevlilerine yönelik çevrimiçi "Gençliğe Değer Projesi Eğitim Semineri”nin ikincisini düzenledi.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen seminer çok sayıda personel katılım sağladı. 

Manisa İl Müftülüğü stüdyolarından çevrimiçi gerçekleştirilen seminer, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök’ün açış konuşmasıyla başladı.

İnanç Problemleri başlıklı sunumu (Ateizm, Deizm, New Age Akımlar) Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu gerçekleştirdi.

Gençlerin iradelerinin güçlendirilmesi için ahlak, maneviyat ve milli değerlerle donatılması gerektiğinin altını çizen Baloğlu, "Gençlerin kendisi olmasına izin verilmediği takdirde, o genç hep başkası olur. Düşünmeyi, anlamayı, bilmeyi reddeden, sıradanlaştırı ve etkisizleştirici arasına hapsedilen gençte gen mesafesi olur." dedi.

Yabancılaştırılan, zihni ve beyni uyuşturan, zihinsel tembellik ve bağnazlıklara sebep olan sistemlere karşı uyanık olunması gerektiğini belirten Prof. Baloğlu, "Din, dar kalıpları aşar. Şekillere, fikirlere ve tutumlara sığmaz.” şeklinde konuştu.

Tefekkür edebilmenin okumaktan geçtiğini vurgulan Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu, “Kitap ve okuma olmadığı zaman derinlik, tefekkür de olmuyor. Düşünmenin olmadığı  yerde de üretim olmuyor. Üretimin olmadığı yerde ise tek düzelik olur." ifadelerini kullandı.

Seminere katılım sağlayan personele, Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu’nun Deizm isimli eseri hediye edildi. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan