Manisa Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığınca sürdürülen zekat hizmetlerini tanıtmak amacıyla Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) iş birliğinde "Zekat Toplantısı" düzenledi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Manisa Şubesi Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya İl Müftüsü Mustafa Soykök, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Temel Kacır, MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar, İl Müftü yardımcıları, iş insanları, sanayiciler ve esnaf katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve zekat sinevizyonu ile başlayan toplantıda konuşan İl Müftüsü Soykök, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, devletimizin, toplumu sahih dini bilgiyle aydınlatma görevini üstlenen bir kurumudur. Türkiye Diyanet Vakfımız da Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu hizmetlerini kolaylaştırmak için çalışmaktadır." dedi.

İslam'ın üzerine bina edildiği beş temel ibadetten birinin zekat olduğunu anımsatan Müftü Soykök, "Zekat dinimizin namaz gibi hac gibi ibadetlerinden birisidir. Zenginin malında fakirin hakkı olduğu Kur'an'ı Kerim'de 'Mallarında belirli bir pay vardır.' şeklinde ifade edilmiştir. Zekat vererek fakire bir iyilikte bir lütufta bulunmuş olmuyoruz. Mallarımızı zekatla temizliyoruz. Zekatın hakkıyla verilmesi noktasında hepimize düşen vazifeler var. İnsanları zekat hakkında bilgilendirmemiz gerekiyor. Hakkıyla verildiğinde hem Manisa'da fakir kalmayacak hem de bereket hasıl olacaktır. Cenab-ı Allah zekatın bereketiyle kazancımızı şenlendirsin." duasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde "Zekat Daire Başkanlığı", il ve ilçe müftülüklerinde ise "Zekat Komisyonları" oluşturulduğu bilgisini paylaşan Soykök, zekat hizmetlerini planlı bir şekilde yürütmek üzere "Zekat Koordinatörleri" belirleneceğini sözlerine ekledi.

Zekat kavramı hakkında bilgiler veren İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Temel Kacır, İslam'da zekatın önemine değindi.

MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar ise toplantıyı organize eden İl Müftülüğüne teşekkür ederek toplantının önemine dikkat çekti.

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan