"2023 Vizyon ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Anadolu İmam Hatip Lisesi Vizyon Belgesi" kapsamında Manisa'da dönem sonu sergisi açıldı.

Felsefe dersi öğretmeni Okşan Efe rehberliğinde Manisa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, dönem boyu yaptıkları çalışmaların yer aldığı sergiyi ziyarete açtı.

İmam hatipli öğrencilerin bilimden sanata, teknolojiden tarihe uzanan materyal çalışmalarının yer aldığı sergi, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Küçükçakır'ın katılımı ile açıldı.

Sergi hakkında katılımcıları bilgilendiren Okul Müdürü Gönül Çiftçiğolu, "Bakanlığımızın '2023 Vizyon ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Anadolu İmam Hatip Lisesi Vizyon Belgesi' çerçevesinde hayata geçirilen 'Kalite Takip Sistemi (KTS) Uygulaması', kapsamında okulumuz bünyesinde kaliteyi yükseltmek, eğitimin niteliğini arttırmak ve süreklilik kazandırmak amacıyla birçok etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinliklerden biri de felsefe gurubu dersleri için materyal geliştirme, etkinlikler ve oyunlar eşliğinde dersin eğlenceli ve anlaşılır olmasını sağlamak amacıyla okulumuz Felsefe dersi öğretmeni Okşan Efe ve öğrencileri tarafından hazırlanan sergi çalışmasıdır. Sergi alanında psikolojik resim analizleri, tavsiye kitaplar, İslam filozofları, felsefenin doğduğu medeniyetler ayrıca birçok filozof ve yaklaşım ile ilgili çeşitli çalışmalar bulunuyor. Bu çalışma ile felsefe dersi daha somut ve daha anlaşılır bir hal aldı. Ayrıca öğrenciler kendi tasarımları ile yaparak ve yaşayarak öğrenme imkanı buldu, eğitim ve öğretim daha kalıcı hale geldi. Sergiyi tüm sınıflarımız ziyaret ederek konuyla ilgili hem bilgi sahibi oldular hem de farkındalık yaşadılar." dedi.

"Sosyal medyayı doğru okumalıyız"

Sergi açılışı sonrasında İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Hüsne Yılmaz, öğrencilere "Sosyal Medyanın Etkililiği ve Doğru Kullanımı" konulu seminer verdi.

Din Hizmetleri Uzmanı Yılmaz, "Medyatik değil ama medyada olmalıyız. Harezmi ve Cezeri gibi topluma ışık tutan bireyler olmalı ve okuma alışkanlığımıza sosyal medyayı doğru okumayı da eklemeliyiz." diye konuştu.

Sosyal medyanın mahremiyet konusunu da dikkate alarak nasıl daha etkin kullanılabileceği konusunda öğrencileri bilgilendiren Yılmaz, "Tüketen değil üreten nesil olmalıyız." ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan