‘‘2020 Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ etkinlikleri kapsamında Manisa'da Türkiye Diyanet Vakfı Kadın, Aile ve Gençlik Hizmetleri Merkezi (KAGEM) düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, “Türkiye'mizin dört bir köşesinde vakıf hizmetleriyle aile ve dini rehberlik bürolarımızda ailenin sağlıklı kurulması huzurla devam etmesi için bütün personelimizle bir seferberlik içerisindeyiz.” dedi.

İlmi ve ahlaki olgunluğun önemine değinen Vali Yaşar Karadeniz ise, "Devletimizin yürütmüş olduğu tüm kamu hizmetleri önemli ama iki hizmeti çok ayrı yere koymak gerekiyor. Birincisi Milli Eğitim Bakanlığının verdiği hizmetler, diğeri de Diyanet İşleri Başkanlığının vermiş olduğu hizmetler, bu iki kurumda milletimizin geleceğini inşa eden hizmetleri ifa ediyorlar. Bu iki kurum üzerine düşen görevi ne kadar iyi ifa ederse milletimizin de geleceği o kadar parlak olacaktır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Türkiye Diyanet Vakfı Kadın, Aile ve Gençlik Hizmetleri Merkezi (KAGEM) hizmete açıldı.

Çeşitli seminer ve kurslarla gençlere ve kadınlara hizmet verecek olan merkezin açılışına Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Müftüsü Mustafa Soykök ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan