Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Manisa’da “İyilik Buluşması” düzenlendi.

Manisa İl Müftülüğü koordinesinde çevrimiçi gerçekleştirilen buluşmaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Plan ve Programlar Daire Başkanı Hatice Kahyaoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Kahyaoğlu, "Kültür ve medeniyetimizde vakıflar çok önemlidir. İslam medeniyeti vakıf medeniyetidir. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 'yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar' yedi kıtada insanlığa hizmet etmek için kurulmuştur. TDV 'insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır' düsturuyla bütün insanlığın hizmetinde olma gayesiyle çalışan bir iyilik hareketidir. Vakıf geleneği İslam medeniyetinin bir hediyesidir. Diyanet İşleri Başkanlığının faaliyetlerine destek olmak, din hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasını ve dini hizmetlerde görev alacak personelin yetiştirilmesi amacıyla kurulan TDV, bugün ülkemizde 1003 şubesi ve dünyanın 149 ülkesinde eğitimden kültüre, sosyal ve hayri hizmetlerden dini hizmetlerine ve uluslararası vakıf faaliyetlerine kadar geniş bir alanda çalışmalar yapan büyük bir sivil toplum kuruluşu olmuştur." dedi.

Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun önemine değinen Kahyaoğlu, vekaletle kurban çalışmalarına dair bir sunum gerçekleştirdi.

Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök ise il genelinde yürütülen faaliyetlere değinerek çalışma arkadaşlarına, ilçe müftülüklerine, katılımcılara teşekkür etti. 

İl Müftüsü Soykök, 2020 yılında Manisa'da 5 bin 901 adet vekaletle kurban bağışı alarak Türkiye'de 4. sırada yer aldıklarını, hedeflerinin 2021 yılında 6 bin 666 adet kurban bağışı almak olduğunu kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan