Manisa İl Müftülüğü, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla "Diyanet Engelsiz Projeleri" kapsamında çeşitli programlar düzenledi.

Hafta kapsamında Manisa Engelliler Derneği'ne akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

İl Engelli Koordinatörlüğü görevlileri, engelliler günü dolayısıyla hazırlanan televizyon yayınlarına katıldı, İl Müftülüğünün engellilere yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gençlik Kollarınca Hatuniye Camii'nde "Cami-Engelli Buluşması" ve TDV Aile ve Gençlik Merkezi'nde çeşitli programlar düzenlendi.

İl Müftülüğünce düzenlenen pogramda katıımcılara hit eden İl Müftüsü Mustafa Soykök, "Bir araştırmada katılımcıların % 73'ü engelliliği Allah'ın bir cezası olarak görmektedir. Kişinin ayağına batan bir dikenin bile onun günahlarının bağışlanmasına vesile olacağını söyleyen bir dinin, engelliliği ilahi bir ceza olarak görmesi mümkün değildir." dedi.

İl Müftüsü Soykök, "Engelli olmak, karşılığı cennet olan büyük bir imtihana muhatap olmaktır. Bize düşen engelli kardeşlerimize hayatı kolaylaştırmak için gayret göstermektir. '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' sorumluluklarımızı hatırlamamıza vesile olsun. Unutmayalım ki sevgiye engel yok." değerlendirmesinde bulundu.

Programa konuşmacı olarak katılan Uzman Fizyoterapist Hasan Çömez ise en büyük engelin insanın kendisinin olduğunu belirterek, "Tekerlekli sandalye ile uçaktan atlayan, paralimpik koşucu olan kimseler var. Engelli olmasına karşın karanlığı aydınlatan Edison, muhteşem müzik eserleri bırakan Aşık Veysel ve Beethoven var." diye konuştu.

Program, engelli vatandaşlara çeşitli hediyelerin takdimiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan