Manisa Uncubozköy bölgesinde yapılması planlanan "Manisa İl Müftülüğü Din Hizmetleri Merkezi" için temel atma töreni düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Vali Yardımcısı Aydın Memük, "Bugün burada çok önemli bir merkezin temelini devlet, millet, hayırsever, belediye iş birliği içerisinde atmanın sevincini yaşıyoruz." diye konuştu.

Din Hizmetleri Merkezi'nin Manisa'nın geleceği adına önemli olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Memük, katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür etti. 

- Her başlangıç yeni bir umuttur

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ise her başlangıcın yeni bir umut alduğunu belirterek merkezin yeni hizmetlere vesile olmasını diledi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.); "İnsanoğlu öldüğü zaman bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i cariye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat." hadis-i şerifini hatırlatan Bircan, "Temelini attığımız bu hizmet binasında inşallah amel defterini kapatmayacak bu üç amel de mevcuttur. Hayırseverlerin destekleriyle hizmet binamızı ve camimizi en kısa zamanda açmayı Rabbim nasip etsin." duasında bulundu.

Temel atma töreninin açılışında konuşan İl Müftüsü Mustafa Soykök, "8 yıllık mazisi olan projenin besmelesini bugün hep beraber çekmiş olacağız ve bu hayırlı hizmeti, şehrimizin manevi hayatına yön verecek olan bu hizmeti hep beraber tamamlama azmini de göstermiş olacağız." diye konuştu.

Projeye dair bilgileler de veren İl Müftüsü Soykök, şunları kaydetti:

"Toplam kapalı alan olarak 8 bin 100 metrekarelik bir alana sahip. 4 bloktan oluşacak. Uncubozköy'de camiye ihtiyacımız var. Cami ihtiyacımızı da hayırseverlerimizin destekleriyle gidereceğiz. Manisa İl Müftülüğü ve Yunusemre İlçe Müftülüğü hizmet binaları, 4-6 yaş Kur'an kursu, hafızlık takip ofisi, gençlik merkezi, ihtiyaç odaklı Kur'an kursu, aile ve dini rehberlik merkezi, Diyanet engelsiz merkezi, kütüphane, Diyanet yayınevi, hac ve umre eğitim salonu, sosyal medya stüdyosu, aşevi, tatbikat camii, konferans salonu, otopark bulunması planlanan merkez, toplumun her kesimine hitap etmesinin yanı sıra sadece mesai saatlerinde değil haricinde de hizmet verecek külliye varlığı ile Manisa'ya değer katacak."

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Ömer Kayhan'ın yaptığı dua ve kurban kesimi ile temele ilk beton döküldü.

Editör: Mehmet Çalışkan