Türkiye'de ve dünyanın 145 ülkesinde; eğitimden kültüre, sosyal ve hayrî hizmetlerden uluslararası insanî yardım çalışmalarına kadar çok geniş bir alanda faaliyet yürüten Türkiye Diyanet Vakfı, yoksulluk ve kuraklığın yaşandığı coğrafyalarda açtığı su kuyularıyla, bir damla suya hasret olan insanlara umut oluyor.

Türkiye Diyanet Vakfının "Bir Damla Dayat" sloganıyla sürdürdüğü su kuyusu projesine, toplumun tüm kesimlerinden destek geliyor.

Kampanyaya en anlamlı destek ise su sıkıntısı çeken arkadaşlarına destek olmak amacıyla il ve ilçe müftülüklerine gelerek kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını bağışlayan miniklerden geliyor.

Bu kapsamda Manisa’da ailesiyle birlikte yaşayan Elif Kuşarlıoğlu, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını, Türkiye Diyanet Vakfının "Bir Damla Hayat" sloganıyla sürdürdüğü su kuyusu kampanyasına bağışladı.

Elif'in bağışını Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden Manisa İl Müftüsü ve TDV Manisa Şubesi Başkanı Mustafa Soykök, Elif'in harçlıklarının TDV tarafından Tanzanya’da açılacak su kuyusunda kullanılacağını söyledi.

Ailesiyle birlikte İl Müftülüğüne gelen minik Elif, "suya hasret coğrafyalardaki insanlara ve özellikle akranlarına bir damla su olabilmek için kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını, Türkiye Diyanet Vakfının 'Bir Damla Hayat' su kuyusu projesine bağışlamak istediğini" söyledi.

Yapılan bağışın çok anlamlı olduğunu ifade eden İl Müftüsü Soykök, minik Elif’e ve çocuklarını böylesi bir duyarlılıkla yetiştiren ailesine teşekkür etti.

Öte yandan TDV'nin su kuyusu kampanyasına Manisa Müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileri ile Manisa TDV Şubesi gönüllüleri de destek oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan