Akhisar’da ikamet edip herhangi bir üniversitede eğitim gören veya Akhisar’da yükseköğrenim gören öğrencilerden belirlenen şartlara haiz 186 üniversite öğrencisine Manisa Akhisar İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesi iş birliğinde bir defaya mahsusu olmak üzere 500 TL öğrenim yardımı yapıldı.

Üniversite öğrencilerine sağlanan eğitim yardımı hakkında Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Akhisar İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

“Her zaman sosyal içerikli din hizmeti sunma gayreti içerisinde bulunan Müftülüğümüz, Akhisar’ın hayırsever insanlarının yapmış olduğu hayırların ve bağışların, hem dini açıdan hem de sağlamış oldu fayda açısından en uygun şekilde değerlendirilmesi amacıyla hayırseverlerle öğrencilerimiz arasında manevi köprü vazifesi gördü. Bir önceki yıl yaklaşık 100 öğrenciye bu hedef doğrultusunda yardımda bulunmuştuk. Bu durum hayırseverlerin güvenini ve daha çok hayır yapma heyecanını arttırdı. Bu vesileyle geçen yıla oranla bağışlar iki kat arttı. Dolayısıyla öğrenim yardımı talebinde bulunan öğrencilerin %95’ine öğrenim yardımı yapma fırsatı doğdu.

2019 yılı içerisinde Akhisarlı hayırseverlerin yapmış olduğu yardımların en uygun yerlere ulaştırılması amacıyla düzenlenen kampanya kapsamında 15 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında alınan müracaatlar komisyon tarafından değerlendirildi. 205 öğrencinin müracaat ettiği kampanyada, belirlenen şartları haiz 186 öğrenciye bir defaya mahsusu olmak üzere 500 TL öğrenim yardımı, öğrencilerin banka hesaplarına yatırıldı.”

Editör: Mehmet Çalışkan