Akhisar İlçe Müftülüğü, paylaşma ve yardımlaşma ayı Ramazanda ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı.

İlçedeki camilerde görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlar, öncelikle ihtiyaç sahibi ailelerin tespitini yaptı.

Akhisar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesi iş birliğinde hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan Ramazan yardımı kolileri, din görevlilerince tespit edilen bin 400 aileye ulaştırıldı.

İlçede sürdürülen yardım faaliyetlerine dair Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

"Öncelikle yardım kampanyasına destek olan cömert Akhisar halkına ve ihtiyaç sahibi ailelerle yardım dağıtan kişiler arasında bir köprü vazifesi gören din gönüllüsü kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Bizler Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da mazlumun ve mağdurun yanında olmak adına yardım kampanyası başlatmıştık, cömert Akhisar halkımız da bu kampanyaya kayıtsız kalmadı ve sayı 1.400 oldu. Malumunuz bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle ülkemiz ve şehrimiz zor günlerden geçiyor. Bizler de en azından Ramazan ayında birer tas sıcak çorba ihtiyacı olan kimse kalmasın diye din gönüllüsü kardeşlerimle beraber çalmadık kapı bırakmamaya gayret gösterdik. Rabbim yapılan yardımları kabul eylesin. Rabbim tez zamanda ülkemizi ve milletimizi bu salgından kurtarsın ve korusun."

Editör: Mehmet Çalışkan