Manisa İl Müftülüğü, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine yönelik "Tanışma ve İstişare Toplantısı" düzenledi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizasinde Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda öğretmenlere hitap eden İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, "Gençlik; kimlik ve kişilik bakımından insanın kendini tanıdığı, insan ömrünün en hassas dönemidir. Gençler, geleceğin mimarlarıdır. Batıda bilgi öncelenmiş, ahlaki değerler ihmal edilmiş. Bizler bilgi artı ahlak muhtevasında çalışma yapmaya gayret ediyoruz. Klasik söylemlerin artık fayda vermediği bir zaman dilimindeyiz. Bu dönemde gençlerimizle iletişim kurabilmek için donanımlı olmamız gerektiği kadar bilgiye, yeniliğe de açık olmamız, günceli takip etmemiz gerekir. Onları zararlı akımların etkilerinden, doğru dini bilgi ve doğru rehberlikle korumak durumundayız. Bizim hedefimiz; vatanperver, güzel ahlak sahibi gençler yetiştirebilmektir. Gençleri sevmek için insanı sevmek gerek. İnsan sizi severse fikirlerinizi sever. Gençlere, bilgiyle beraber ahlakı vermeliyiz. Sadece bilgi ya da sadece ahlakla bir yere varamayız." dedi.

İl Müftü Yardımcısı Tepekaya, "Hiçbir genci sorduğu sorulardan dolayı eleştirmeyip aksine empatiyle yaklaşan Sevgili Peygamberimiz örnekliğinde olduğu gibi, günümüzde çeşitli sorularına muhatap olduğumuz gençlerimize de peygamberi metotla yaklaşmak ve tüm sorularına samimiyetle cevap vermek durumundayız." diye konuştu.

Diyanet gençlik çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Tepekaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kanunen toplumun her kesimini dini konularda aydınlatmak vazifesi kendisine verilmiş olan Diyanet İşleri Başkanlığımız, müftülüklerimiz bünyesinde faaliyet gösteren gençlik koordinatörlüklerimiz, geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimizin doğru bilgi ve güzel ahlakın yanı sıra estetik ruh güzelliği, merhamet ve adalet duygularıyla yetişmelerine katkı sağlamak ve her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olunmasını temin etmek amacıyla manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetleri vermektedir. Bu hizmetlerde temel hedefimiz; hiçbir gencimizi düşüncesinden ya da inancından dolayı dışarıda bırakmadan, hayatlarında önem verdikleri unsurları fark edebilmeleri, kendi anlam kaynaklarını keşfedebilmeleri, inanç dünyalarının hayatlarına olumlu etkilerini bilmeleri ve dini bilgileri doğru kaynaklardan öğrenebilmelerini sağlamaktır."

Ardından İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce lise ve ortaokullara yönelik hazırlanan proje hakkında bilgi verildi, söz konusu projeye dair istişarelerde bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan