Manisa Şehzadeler ilçesi genelinde 104 cami ve Kur'an kursunda 183 görevli tarafından çocuklara 8 hafta boyunca Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler eğitimi verilecek. Manisa’nın tarihi camilerinden olan ve 240 öğrencinin kursa katıldığı Sultan Camii ve Ayşe Hafsa Sultan Kız Kur'an Kursunda yaz kurslarının başlaması nedeniyle tören düzenlendi. Törene Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur, İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, Müftülük Şube Müdürü Halit Kartal, veliler ve öğrenciler katıldı.
 

Yaz Kursları hakkında bilgi veren Manisa Müftüsü Sinan Cihan, 25 Haziran itibariyle başlayan yaz Kur’an kurslarının 17 Ağustos’a kadar 8 hafta boyunca devam edeceğini dile getirdi.

İl genelinde 1900 camii ve Kur’an kursunda faaliyetlerin sürdürüleceğini söyleyen Cihan, geçen sene 50 bin kişinin kurslara katıldığını belirterek, “Yaz döneminin tatil, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunma, spor yapma dönemidir. Biz bu gerçekleri göz önünde bulundurarak, çocuklarımızı çok fazla yormadan, çok fazla sıkmadan camilerimize ve Kur’an kurslarımıza bekliyoruz. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz bu gençlerimizin, bu yavrularımızın hem milli değerleriyle, hem de dini değerleriyle buluşmasını arzu ediyoruz. Dolaysıyla 8 hafta sürecek bu kurslarda çocuklarımıza milli ve dini değerlerimiz aktarmalıyız. Bu konuda anne ve babalarla işbirliğine ihtiyacımız var. Hep beraber kırmadan, üzmeden çocuklarımızı bu güzel mekânlarla buluşturmamız lazım” dedi. Törende öğrencilere kurs kitapları hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan