Diyanet İşleri Başkanlığının yurt genelinde düzenlediği Yaz Kur'an kursları "Çocuklar Koşun Haydi, Şimdi Yaz Kur’an Kursu Vakti" çağrısıyla başladı.

Okulların tatile girmesiyle tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da da tüm cami ve Kur’an kurslarının kapıları çocuklar için açıldı.

Giresun İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, yaz Kur’an kurslarını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

20230706KURANKURSLARI01

Öğrencilere nasihatlerde bulunan Sarıgül, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin önemine değinerek, "Kur'an'ın rehberliğinde yaşamak, doğru yolu bulmak ve ahirette Allah'ın lütfu ve rahmetiyle mükafatlandırılmak anlamına gelir. Kur'an-ı Kerim kendisini öğrenip okuyan dostlarına ahirette şefaatçi olacaktır. Yüce Allah’ın kelamı olan hayat rehberimiz Kur’an’ın ilahi mesajlarını doğru bir şekilde anlamak ve yaşamak, kişinin her daim iç huzur ve ferahlığa ermesine de yardımcı olur." dedi. 

20230706KURANKURSLARI02

- "Namaz huzurdur, kurtuluştur"

Namazın güzelliklerine de değinen Sarıgül, "Namaz kalpleri Allah'a yaklaştıran bir köprüdür. Namazın düzenli bir şekilde kılınması manevi disiplin kazandırdığı kadar, her an Yüce Allah'ın huzurunda olduğumuz bilincini de pekiştirir. Namaz günlük yaşantımıza sükûnet, sabır, tevazu ve şükür gibi güzel değerleri kazandırır ve iki cihan saadetini kazanmamıza vesile olur." diye konuştu.

20230706KURANKURSLARI03

- "Haydi çocuklar camiye"

Yaz Kur’an kurslarının çocukların camiyle tanışması, Kur'an, namaz, ibadet ve ahlak bilinciyle kuşanması açısından önemli bir imkan sunduğunu vurgulayan Sarıgül, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Yavrularımız, kurslarımızda kalplere şifa olan Kur’an-ı Kerim’le tanışıyor, Sevgili Peygamberimizin (sas) örnek hayatını, İslam'ın inanç esaslarını, temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki değerleri öğreniyor. Alnı secdeli, dili dualı, güzel ahlaklı gençlerin yetişmesi için tüm anne ve babalara çağrıda bulunuyor, tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı ilim, hikmet ve irfan yuvası cami ve Kur’an kurslarımıza davet ediyoruz."

20230706KURANKURSLARI05

Editör: Giresun Müftülüğü