Şehzadeler İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce düzenlenen "Gençlerle Söyleşi ve Tasavvuf Dinletisi" programında yazar Bekir Develi gençlerle buluştu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Ramazan Sancak, "Peygamberimizin (s.a.s.) sahabileri gençti. Malazgirt fatihleri de gençti. Hz. Peygamberin müjdesine nail olan Fatih Sultan Mehmet Han Manisa'mızda şehzadelik yapmış, İstanbul'u fethederek çağ kapatıp çağ açtığında gençti, askerleri de gençti. Kurtuluş Savaşı'mızda mücadele verenler de gençti. Genç demek Farsça'da 'hazine, mücevher' demektir. Bu salonu dolduran, bizlerle birlikte olan tüm gençlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Tasavvuf dinletisinin ardından gençlere hitap eden Bekir Develi ise aile yapısı, çocuk yetiştirme, yeni nesile bakış açısı, Peygamber sevgisi gibi konulara değindi.

Kendi hayatından ve yaşanmış hayat hikayelerinden örnekler sunan Develi, gençlerin farklı bir bakış açısı geliştirerek hayata yaklaşımlarının daha olumlu olması gerektiğini söyledi.

"Bir şeyi elde etmek için mücadele vermek gerektiğini, mucize beklememek gerektiğini" vurgulayan Develi, "Eğer sen dert etmezsen, Allah sana şifasını vermez. Sen dert edeceksin ki Allah verecek. Biz mucize bekliyoruz. Öncelikle her şeye kendimizi, gönül dünyamızı onararak başlamalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Program İl Müftüsü Mustafa Soykök ile Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara'nın konuklara hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan