2009 yılında kurulan "Manisa Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü", gençleri kötü alışkanlıklardan korumak, birlik ve beraberlik duygusuyla sağlıklı yaşamalarına katkı sunmak ve manevi gelişimlerine destek olmak amacıyla sportif faaliyetler gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Manisa Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü'nde bilek güreşi sporuna devam eden gençler, Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'na hazırlanıyor.

21 Mart'ta Eskişehir'de düzenlenecek olan Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Manisa'yı temsil edecek olan Diyanet Gençlik Spor Kulübü, antrenmanlarına Diyanet Gençlik Merkezi'nde devam ediyor.

Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Murat Emgener, "Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 18 yaş ve 21 yaş altı genç erkekler ile büyük erkekler ve masterler sıkletlerinde 8 sporcu ile Manisa'mızı temsil edeceğiz. Hedefimiz, geçen senelerde yakaladığımız başarının üzerine çıkmak. Pandemiden önceki yıllarda Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü olarak Türkiye bilek güreşi şampiyonasında dereceler elde etmiş ve Avrupa bilek güreşi şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştık. Bu yıl bilek güreşi şampiyonasında yine iddialıyız. İnşallah Diyanet Gençlik Manisa'mızı en iyi şekilde temsil edecek." dedi.

7'den 70'e herkesi spor yapmaya davet eden Emgener, kulüpte atletizm, badminton, bilek güreşi, masa tenisi, geleneksel spor dalları, wushu gibi bir çok spor dalında aktif hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Editör: Mehmet Çalışkan