Manisa İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Genç Gönüllüleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

Etkinlikler kapsamında Şehzadeler, Yunusemre, Salihli ve Sarıgöl ilçelerinde din görevlileri tarafından gençler ziyaret edildi.

Gençlerin bayramını tebrik eden din görevlileri, gençlere Türk Bayrağı ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.

Öte yandan gençler tarafından kurtuluş savaşı şehitleri için okunan hatimler için dua programı düzenlendi.

İlçe şehitliğinde Salihli Diyanet Gençlik Koordinatörlüğünce gerçekleştirilen dua programında gençler tarafından şehitler için Kur’an’ı kerim okundu ve dualar edildi.

Hz. Peygamber’in gençlere çok değer verdiğini dile getiren Salihli Gençlik Koordinatörü Mehmet Demirtaş; "Peygamber Efendimize, Mekke’de zor zamanlarında inananların büyük bir çoğunluğu gençlerden oluşuyordu. Bu bizim için çok önemli bir referanstır. Hz Ali, Musap b. Umeyr, Erkam b. Ebi’l Erkam, Muaz b. Cebel ve daha pek çok sahabe, 20 yaşın altındaki gençlerden oluşuyordu. Peygamberimiz ahlak devrimini bu gençlerle yaptı. Biz de bu zor günlerde gençlerimizin morallerini yükseltmek için onlara çeşitli hediyeler takdim ederek bayramlarını kutladık." dedi.

Akhisar

Diyanet Gençliğin bayram kutladığı bir diğer adres ise Akhisar ilçesi oldu.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yılında, Akhisar İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Akhisar Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü iş birliğinde gençlik bisiklet turu düzenlendi.

Etkinlik kapsamında gençler, bayramın coşkusunu bisikletle şehir turu atarak yaşadı.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, “Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bu bayramı en güzel şekilde gençlerle birlikte kutladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Etkinliğe Akhisar İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, Akhisar İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Gençlik Merkezi Manevi Danışmanı Bayram Tekin, müftülük personeli ve gençler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan