İçişleri Bakanlığınca sokağa çıkması sınırlandırılan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu", valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Salgın sürecinin başından itibaren Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan Yunus Emre İlçe Müftülüğü din görevlileri, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için 7/24 "vefa nöbeti" tutuyor.

Vefa Sosyal Destek Grubu'nda sürdürülen çalışmalara katılan din görevlileri, İlçe Müftülüğü Hizmet Binası'nda oluşturulan Seyahat İzin Kurulu'ndan Vefa Destek Hattı'na, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanarak evlerinde  teslim edilmesine varıncaya kadar birçok alanda hizmet yürütüyor.

Koronavirüsle mücadelede sahada aktif bir şekilde rol alan din görevlileri, bir yandan da Türkiye Diyanet Vakfı Yunus Emre Şubesi iş birliğinde, hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluyor.

Bu kapsamda şu ana kadar bin 150 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı, 120 aileye ve 100 öğrenciye ise nakdî yardım ulaştırıldı.

"Yapılan çalışmaların ve yürütülen mücadelenin tarihe not düşülecek türden olduğunu" belirten İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır, şunları kaydetti:

"Bugün din görevlilerimiz, memleketin dört bir köşesinde olduğu gibi Yunus Emre ilçemizde de hem camide görevlerinin başında bulunmaya devam ediyorlar hem de sahada ihtiyaç sahiplerinin, büyüklerimizin ellerinden tutmaya gayret ediyorlar. Yunus Emre Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nda İlçe Müftülüğü personelimizden imam-hatip, müezzin-kayyım, Kur’an kursu öğreticisi ve daire personeli olmak üzere 120 din gönüllüsü personelimiz görev alıyor. Aslî görevleri olan topluma dini ve manevi rehberlik hizmetinin yanında; pandemi tedbirleri kapsamında yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşmak, ihtiyaçlarını karşılamak, bu süreci sorunsuz bir şekilde yürütmek, verilen görevleri layıkı ile yerine getirmek ve bu süreci en hafif bir şekilde atlatmak için mesai mefhumu gözetmeksizin görevinin başında olan din gönüllülerimiz, bu süreçte insanımızın takdirini kazanmıştır."

Editör: Mehmet Çalışkan