Salihli İlçe Müftülüğü tarafından inşa edilen "Ali İhsan İşlek Diyanet Gençlik Merkezi ve Okuma Salonu" düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış programına Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, Salihli  Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Mesut Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Doğukan Karaaslan, İl Müftü Yardımcısı Ramazan Arba, Belediye Başkan Vekili Mahmut Süreyya Karaoğlu, İlçe Müftüsü Adem Karakelebek ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Enbiya Yıldırım, "Diyanet'imizin, ülke birliğinin ve vatandaşlık bilincinin insanlarda yerleştirilmesi ve pekiştirilmesi açısından ibadet dışında da büyük bir görevi vardır." dedi. 
Birlikte yaşamanın önemine vurgu yapan Yıldırım, "Bunu bizim ülkemizde bizlere kazandıran kurumların en başında Diyanet'imiz ve camilerimiz gelmektedir. Bir Müslüman için cami ve Diyanet hayatın merkezidir. Diyanet'imiz ayrıca vatandaşlarımızın din etrafındaki kardeşliğini pekiştirmek için sahaya indi. Salihli'de hizmete açılan Ali İhsan İşlek Diyanet Gençlik Merkezi ve Okuma Salonu da bunun bir göstergesidir." diye konuştu.

Salihli'de yaklaşık 28 bin öğrencinin bulunduğunu belirten Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, "Bu öğrencilerimizin okumaya, öğrenmeye ve bilim anlamında kendilerini geliştirmeye ihtiyaçları var. Akıl ve gönül birlikteliğini sağlayabilmiş insanların geleceğimizi inşa edebileceğini düşünüyoruz. Bu gibi merkezlerin sayılarının artırılması gerektiğini düşünüyorum. Burayı tahsis ederek gençlerimizin hizmetine sunulmasında emeği geçen hayırsever Ali İhsan İşlek'e teşekkür ediyorum." dedi.

İlçe Müftüsü Adem Karakelebek ise "Gençlerimizin mili ve manevi duygular doğrultusunda erdemli ve ahlaklı birer birey olarak yetişmesi için Salihli'de Ali İhsan İşlek Diyanet Gençlik Merkezi ve Okuma Salonu'muzun kapılarını gençlerimize açıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Açılışın ardından Kaymakam Sağlam, hayırsever Ali İhsan İşlek'e teşekkür plaketi takdim etti.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Yıldırım'ın yaptığı duanın ardından "Salihli Ali İhsan İşlek Diyanet Gençlik Merkezi ve Okuma Salonu"nun açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan