Akhisar İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Akhisar Şubesi iş birliğinde öksüz ve yetimlere bayram sevinci yaşatmak için “Hayır Çarşısı” kuruldu.

Hergelen Camii karşısında kurulan çarşıda hayırseverlerin desteği ile temin edilecek kıyafetler, yetim ve öksüz çocuklarla ihtiyaç sahibi çocuklara hediye edilecek.

Konuya dair Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Akhisar İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, “Akhisar’ımızda 4 yıldır geleneksel hale gelen yetim ve öksüzlerimize bayramlık sevinci uygulamasını bu yıl farklı bir konseptte uygulayacağız. Geçtiğimiz yıl hayırseverlerimizin desteğiyle 480 yetim ve öksüz yavrumuza bayram sevinci yaşattık ve kurmuş olduğumuz hayır çarşısında bu yıl daha fazla yavrumuzun gönlüne dokunabilmeyi hedefliyoruz. Bu konuda güzel şehrimizin cömert insanlarına çağrıda bulunmak istiyorum. Yetim bir peygamberin ümmeti olarak bugün de yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara bayram sevinci yaşatmak üzere yolla çıktık. Bu noktada hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz. Unutmayalım ki yetim gülerse dünya güler.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan