Türkiye Diyanet Vakfı’nın dünya genelinde yardıma muhtaç insanlara el uzatmak amacıyla ‘Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’ kampanyasına destek veren Malatya Valisi Ali Kaban, kurban bağışında bulundu.

Malatya İl Müftülüğünü ziyaret ederek bağışta bulunan Vali Kaban’a teşekkür eden İl Müftüsü Ümit Çimen, “Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplumu din konusunda aydınlatma görevini yürütürken kurban ibadetinde de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın işbirliği ile 26 yıldır mazlum ve mağdur coğrafyalar için Vekâletle Kurban Kesim Programı düzenlediğini ifade eden Müftü Çimen, “Ülkemizde ve mazlum, mağdur coğrafyalarda yaşayan Müslüman kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak için kurban organizasyonu yürütmekteyiz. Bu yıl 145 ülkede ve yurt içinde vekâletle kurban organizasyonu yapılmaktadır. Geçen yıl Diyanet Vakfı tarafından 258 bin kurban kesimi gerçekleştirildi. Amaç, vatandaşımızın kurban ibadetlerini İslami usullere göre uygun şekilde yaparak mağdurlara ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır” şeklinde konuştu.

Malatya Valisi Ali Kaban, huzur içinde kurban bağışını yapacağını dile getirerek, “Biz çok uzun bir zamandır büyük bir travma içerisindeydik. Bizim, millet olarak devletimizle aramız açılmış gibi gözüktü. Arada büyük bir uçurum oluştu. Aslında görüntü itibariyle hiç hoş olmayan en son yaşadığımız büyük travma arkasından sonuçları itibariyle çok büyük bir hayra vesile oldu. Bu da Yenikapı birlikteliğidir. Yenikapı da tekrar bir toplum sözleşmesi yapıldı. Barış içinde birlikte yaşamanın millet olarak dünyaya verilmiş bir mesajı oldu. Bu anlamda Yenikapı sözleşmesi toplumumuzun bir araya geldiği bu sözleşme, devletle milletin milletle devletin artık ayrılmaz bir bütün haline geldiğinin bir kanıtı oldu. Bu uçurumun iki yakası birleşince devletle millet birleşince ortada bir uçurum kalmadı. Bu birlikteliği yapıştıracak olan en önemli müessese Diyanet müessesesidir” dedi.

Vali Kaban, Diyanet Vakfı’nın üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yaparak tüm dünyadaki Müslümanlar olmak üzere bütün mazlumlara kurban faaliyeti aracılığıyla ulaştığını ve insanların dertlerine bir parça da olsa deva olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakfı’nın kurban bağışı organizasyonuna büyük önem verdiğini ve kesilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaşması adına büyük hassasiyet gösterdiğini belirten Malatya Valisi Kaban, “Onun için gönül huzuru içerisinde bu bağışı yapıyorum. Memleketimizdeki yakınımız, yöremiz, akrabamız, komşumuz önemli, ancak unutmayalım ki biz kıyaslandığımız zaman dünyanın en müreffeh ülkelerinden birisiyiz çok şükür. Çok yoksul, yoksun insanlar var. Diyanetimiz de bunu oradaki insanlarla bu imkânı paylaşarak çok çok büyük hayır yapıyor” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na teşekkür eden Vali Kaban, “Geçmişte birileri, yurt dışında kesim yapacağız diyerek paralar alıp arkasından bunları kötü niyetli amaçlarını gerçekleştirmek için holding kurmak için kullandıkları bu gün artık çok net olarak açığa çıktı. Diyanetimiz tam bir güven besledi. Güven içerisinde bu yardımı yapmaktan çok mutluyuz. Türk milleti, Türk halkı olarak biz Diyanete teşekkürü borç biliyoruz” diye konuştu.

diyanet haber

Editör: Mehmet Çalışkan