Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Temel Aile Bilinci Eğitimi” projesi kapsamında Malatya Müftülüğü ile Malatya Polis Eşleri Derneği iş birliğinde, Malatya’da görev yapan üst düzey polis eşleri başta olmak üzere kadın polis memurları ve polis eşlerine yönelik “Temel Aile Bilinci Eğitimi” semineri düzenlendi.

Seminerin açış ve selamlama konuşmasını yapan Polis Eşleri Derneği Başkanı Kadriye Urhal, eğitimin hayırlı olması temennisinde bulunarak katılımlarından dolayı Müftülük personeline ve polis eşlerine teşekkür etti.

İl Müftü Yardımcısı Fikriye Özkan ise ailenin önemine dikkat çekerek eğitim programıyla ilgili bilgiler verdi ve şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından ülke genelinde başlatılan ‘Temel Aile Bilinci Eğitimi’ için buradayız. Bizler bu eğitimin ilk aşamasını ilimiz genelindeki tüm Kur’an kursu öğreticilerine vermek suretiyle gerçekleştirdik. Eğitimin ikinci aşamasında kurs öğreticilerimiz aldıkları eğitimleri başta kursiyerleri olmak üzere halkımıza ulaştıracaklar. Bu eğitimi sizlere de ulaştırmamıza vesile olanlara teşekkürü bir borç biliyorum.”

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Aile ve Dini Rehberlik Bürolarını tanıtan sinevizyon izlendi.

Sinevizyon gösteriminin ardından alanında uzman isimlerce;

“Ailemde Genç Var”, “Ailemde Yaşlı Var”, “Ailemde İffet ve Mahremiyet”, “Ailem ve Ben”, “Ailemde Çocuk Var” ve “Ailemde Engelli Var” başlıkları altında sunumlar yapıldı.

Seminere katılan polis memurları ve polis eşlerine Diyanet İşleri Başkanlığınca “Aile” konusunda hazırlanan eserler tanıtıldı.

Eğitim seminerine Malatya Valisi Aydın Baruş’un eşi Nagehan Baruş, İl Emniyet Müdürünün eşi Kadriye Urhal, Battalgazi Belediye Başkanının eşi Hafize Gürkan, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanının eşi Necla Karaman, İl Müftüsü Ümit Çimen’in eşi Şerife Çimen, İl Müftü Yardımcısı Fikriye Özkan, Malatya Müftülüğü ADRB Koordinatörü Vaiz Betül Doğan ve kadın polislerle polis eşleri katıldı.

Program sonunda katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Ailem” seti ile Diyanet Aylık Dergi ve Diyanet Aile dergisi hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan