Diyanet İşleri Başkanlığı, "2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik çevrimiçi "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" düzenlenmişti.

Yarışmada üniversite öğrencileri, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında yer alan "Hadislerle O'nu Anlamak" adlı eserden sorumlu tutuldu.

Malatya’dan 849 kişi başvurduğu yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen törende İl Müftüsü Veysel Işıldar, dereceye giren gençleri tebrik etti.

Peygamber ahlakının Kur’an ahlakı olduğunun altını çizen İl Müftüsü Veysel Işıldar, “Gençlerimizin bu yarışmaya teveccüh göstermesi ve hayırseverlerimizin de bunu sahiplenmesi gerçekten çok anlamlı. Gençlik için ne yapsak azdır.” dedi.

Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmasına bu kadar teveccühün olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, “Alak suresinin ilk 5 ayeti bilindiği üzere okumanın önemini anlatıyor. İslam’ı doğru anlamak ve Peygamber Efendimizin hadislerini hayata tatbik etmek, bir boyutuyla da bizim konumuzu ilgilendiriyor. Çünkü İslam, doğru anlaşıldığı zaman bize de pek iş kalmaz ve onu doğru anlayanlar topluma daha faydalı olur.” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “Yarışmaya katılan 849 kardeşimizi cani gönülden tebrik ediyorum. Hakikaten Peygamberimizi anlamak, onun hayatını kendi hayatımıza tatbik etmek ve onun ahlakıyla ahlaklanmak gerçekten de şu an da en çok ihtiyaç duyduğumuz hadisedir.” İfadelerine yer verdi.

Erkeklerde il birincisi olan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enver Mervan Yıldırım, yarışmada birinci olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Aslında bu yıl birincilik beklemiyordum ama Rabbim nasip etti. Gerçekten çok güzel bir duygu. Yarışma için hazırlanan kitap, Peygamber Efendimizi gençlere çok güzel bir şekilde tanıtan bir kitap. Yarışmanın asıl amacı, gençlere Allah ve Resulünü bizzat ana kaynak olan hadislerden aktarmaktı.” diye konuştu.

Kadınlar kategorisinde birinci olan İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencisi Zeynep Özer, bu tür yarışmalara ilgisi olduğunu belirterek, “Kitaptan çok istifade ettim. Peygamber Efendimizin ahlakıyla ahlaklanmak, kulluk vazifemizdir. Çünkü O, bizim rehberimizdir.” diye konuştu.


 

Editör: Mehmet Çalışkan