Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarına katılımı artırmak ve kurslarda okuyan öğrencileri Kur'an-ı Kerim'i güzel okumaya teşvik etmek amacıyla Kur’an kurslarında eğitim gören 18 yaş altı kız ve erkek öğrenciler arasında olmak üzere iki ayrı kategoride yapılan yarışması “Kur'an-ı Kerim'i Yüzüne Güzel Okuma Yarışması” bölge finalleri sürüyor.

Bu kapsamda; Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kayseri ve Sivas il birincilerinin katılımıyla bölge finali yapıldı.

Malatya Müftülüğü ev sahipliğinde Necip Fazıl Kısakürek Camii’nde düzenlenen bölge finali sınav komisyonu, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Karazeybek başkanlığında Malatya İl Müftü Vekili İhsan Mesut Akbaş ve İl Müftü Yardımcısı Fikriye Özkan’dan oluştu.

Bölge finaline, daha önce Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kayseri ve Sivas’ta düzenlenen yarışmalarda il birincisi olan öğrenciler katıldı.

Komisyonun değerlendirmeleri sonucunda, erkeklerde Malatya’dan Muhammed Taha Saylan, kızlarda ise Kahramanmaraş’tan Zehra Bozokul birinci oldu.

Yarışmanın sonunda birinci olanlara ödülleri verilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere de çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan