Malatya İl Müftülüğü, din görevlilerine yönelik "Talim ve Tashih-i Huruf Kursu" başlattı.

Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla Malatya İl Müftülüğünce açılan "Talim ve Tashih-i Huruf Kursu"nun başlaması dolayısıyla açılış programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Veysel Işıldar, kursun hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak eğitimdeki kazanımların mesleki uygulamada önemine dikkat çekti.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Karaman ise 1976 yılında ilk defa ilçe müftüsü olduğunda açmayı düşündükleri bir Kur'an kursuna görevlendirecek personel bulamadıklarını anımsatarak bugün din görevlilerinin eğitimlerini daha üst düzeye çıkarmak için yapılan eğitim çalışmalarının çok kıymetli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Işıldar'ın verdiği ilk dersle eğitim başladı.

Üç ay boyunca devam edecek kursta din görevlilerinin Kur'an-ı Kerim meali, ilmihal bilgisi, dini musiki, din görevlileri Kur'an kursu formasyonu, talim ve tecvid bilgisi eğitimi alacağı belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan