29.06.2018 Cuma günü düzenlenen programa İl Müftüsü Ümit Çimen, Müftü Yardımcılarından İhsan Mesut Akbaş ve Fikrîye Özkan, Malatya Gençlik Koordinatörü Vaize Feyza Uçar, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Malatya Gençlik Koordinatörü Vaize Feyza Uçar yaptığı açış konuşmasında açılan gençlik merkezinin faaliyetleri hakkında şunları söyledi: “Bu yaz merkezimizde ortaöğrenim gençliğine yönelik Yaz Okulu yapıyoruz. Tashihi-i huruf, tefsir ve hadis derslerinin yer aldığı program, haftanın 3 günü olup bir gününü sadece gezi, piknik, yarışma, aile ve kurum ziyareti, kitap kritiği gibi etkinliklere ayırdık. Yaz faaliyetleri bağlamında haftada 3 gün 15-25 yaş arası genç kızlarımıza yönelik adab-ı muaşeret, mecelle okumaları ve Arapça metin okumaları seminerleri başlatılmış olup 8 hafta devam edecektir. Gençlik çalışmalarında görev alan imam, müezzin ve Kur’an kursu hocalarımızın, gençlik ile ilgili bilgi, görgü ve deneyimlerinin artırılması noktasında hizmet içi eğitim seminerleri düzenlenerek kaliteli hizmet vermek hedeflenmiştir.”

“Amacımız toplumun tüm kesimlerini din konusunda aydınlatmaktır”

İl Müftüsü Çimen ise burada yapıtlığı konuşmada şunları dile getirdi: Amacımız, gencimizi, ihtiyarımızı ve bütün toplumumuzu sağlıklı bir şekilde din konusunda aydınlatmak, onlara rehberlik etmektir.

Gençliğimiz geleceğimizdir. Gelecek bilgili, donanımlı, iyi yetişmiş gençlerle teminat altına alınabilir. Milletimizin, ülkemizin ve devletimizin bütün tarih-kültür ve medeniyetimizin bekasında gençliğin önemi izahtan varestedir. Bu bağlamda gençlerimizin iyi yetişmesi; kendi inanç ve ruh köklerine bağlı, tarih, kültür ve medeniyetinin sancısını taşıyan, onun kodlarını iyi okuyan gençlerimizle mümkündür. Malatya Gençlik Koordinatörlüğünü, gençlerimize yönelik verimli çalışmaları vesilesiyle tebrik ediyorum.”

Editör: Mehmet Çalışkan