Hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan kurbanlar, Malatya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi koordinesinde din görevlilerince ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Hayır sahipleri tarafından bağışlanan adak, akika ve şükür kurbanları, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi ve İl Müftülüğü koordinesinde koronavirüs tedbirlerine ve temizlik kurallarına riayet edilerek kesildi.

Kesilen kurbanlar, Malatya Valisi Aydın Baruş ve İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın katılımıyla din görevlileri ile TDV gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Hayırseverler tarafından Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesine 266 hisse kurban bağışlandığını belirten Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, “Malatya il ve ilçe Müftülükleri öncülüğünde Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi tarafından Malatya sınırları içerisinde 1600 ihtiyaç sahibi aileye hayırseverlerce bağışlanan adak, akika, şükür kurbanlarının etlerini dağıttık.” dedi.

- “Kardeşlerimizin yanında olmak bizler için görevden öte bir sorumluluktur”

Tüm dünyada olduğu gibi Malatya'da da koronavirüs salgını sebebiyle sıkıntılı günler yaşandığını dile getiren Müftü Işıldar, “Bu zor zamanlarda Malatya’daki kardeşlerimizin yanında olmak bizler için görevden öte bir sorumluluktur. Kardeşlerimizin sevincini paylaşmak, bu zor günlerde onların yanında olmak ve onların dualarını almak, bizim için büyük gurur kaynağı olmuştur. Bu vesileyle dağıtımda emeği geçen Malatya Valimiz Sayın Aydın Baruş başta olmak üzere, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya İlçe Şubeleri, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllüleri, STK temsilcilerimize ve görevlilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan