Kütahya Müftülüğü tarafından Şehzadeler Parkı’nda düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları Çocuk Şenliği”ne; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, daire amirleri, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Tiyatro ekibinin çeşitli gösteriler sergilediği programda, öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Yaz Kur’an kurslarının önemine değinen Vali Ömer Toraman, Kütahya’da yaz Kur’an kurslarına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Yaz Kur’an kurslarına devam eden tüm çocuklarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Emek veren hocalarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise “çocukların geleceğin umudu olduğunu” belirterek; “Çocuklar bizim istikbalimiz, geleceğimiz, geleceğe dair umudumuzdur. İlimizde bulunan tüm cami ve Kur’an kurslarımızda açtığımız yaz Kur’an kurslarında çocuklarımızı ağırladık. Bu kurslarda yavrularımız Kur’an-ı Kerim’i öğrenmekle birlikte sevgiyi, şefkati merhameti öğrendiler. Bugün düzenlediğimiz programlarda öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yönlerinin gelişmesine katkıda bulunmak istedik.” ifadelerini kullandı.

“Yaz Kur’an Kursları Çocuk Şenliği”, geçtiğimiz Ramazan ayında İl Müftülüğü tarafından ortaokullar arasında düzenlenen “Ramazan ve İnfak” konulu resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan