4-6 yaş grubu çocukların sağlıklı yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ülke genelinde hizmet veren 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.

Bu kapsamda, Kütahya Merkez Dumlupınar Mahallesi'nde hayırseverlerin katkıları ile yapımı tamamlanan Nezihe Uygun 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu, hizmete açıldı.

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde sınırlı sayıda katılımla gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman; "Eğitime yapılan yatırımlarla geleceğimiz teminat altına alınmaktadır. Bu çalışmalarla devletimizi, vatanımızı, milletimizi geleceğinden emin hale getiriyoruz. Burada yetişecek olan çocuklarımızın özellikle dinimizin, medeniyetimizin, kültürümüzün temellerini öğrenerek yetişeceğini hesaba katarsak, güzel bir gelecek olacağına ilişkin ümidimiz artıyor. Evden başlayan ve buralarda devam eden eğitimlerle çocuklarımızı art niyetlilerin insafına bırakmamalıyız, onlara sahip çıkmalıyız." ifadelerini kullandı. 

Kursun 2020 – 2021 eğitim-öğretim döneminde faaliyetlerine başlayacağını belirten Kütahya Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise "Çocuklarımız burada Kur’an harflerini öğrendikleri gibi sevginin ve merhametin dilini de öğreniyorlar. Yavrularımız burada inşallah tecvidi öğrendikleri gibi Allah, vatan, bayrak sevgisini de öğrenecekler. Her bir anne için evladı gözünün nurudur, istikbalidir, geleceğidir. Bizler biliyoruz ki yavrularımıza bırakacağımız en büyük miras, minik yüreklerine bırakacağımız Allah sevgidir. Onlara bırakacağımız en büyük hediye, onların Allah’ın rahmet kitabı olan Kur’an-ı Kerim ile tanışmalarını sağlamaktır. Onlara bırakacağımız en büyük ikram, rahmet elçisinin ahlakı ile buluşturmak ve tanıştırmaktır.  Daha önce açtığımız ve bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Kur’an kurslarımız bu görevi ve bu misyonu üstleneceklerdir." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan