Kütahya İl Müftülüğü, Yaz Kur’an Kurslarının eğitime başlaması dolayısıyla bir program düzenledi.

Tahsin Uygun 4-6 Yaş Kur’an Kursu Bahçesinde düzenlenen açılış programına Kütahya Valisi Ali Çelik, Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, Ahmet Tan, Belediye Başkan Vekili Salih Özden, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, daire amirleri, öğrenciler ile velileri katıldı.

Emir Sultan Hafızlık Kur’an Kursu Öğrencisi Furkan Süngü’nün okuduğu Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Vali Ali Çelik, "Çocuklarımızın hayata hazırlanmaları ve hayatı anlamlandırabilmeleri için bilgi ve beceri ile donanmaları gerekiyor. Bu donanımı kazanmak adına Milli Eğitime ve Diyanet İşleri Başkanlığına büyük iş düşüyor. Milli Eğitim, çocuklarımızın bilgi ve beceri gelişimini sağlarken terazinin diğer kefesinde yer alan inanç, erdem, karakter, ahlak, irfan gibi değerler de camilerde öğreniliyor. Camilerimiz çocuklarımız için yaşam alanı olmalı orada bize ait değerler öğrenilmelidir.” ifadelerini kaydetti.

Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler ve Ahmet Tan ise Yaz Kur’an Kurslarının hayırlara vesile olmasını dileyerek, sıkıntılı bir süreçten bu günlere gelindiğini bu tür çalışmaların ve kazanımların çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

- Camilerimizin neşesi yine çocuk sesi olacak

Pandemi tedbirleri kapsamında yaş gruplarına göre çevrim içi veya yüz yüze eğitim yapılacağını söyleyen İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, 4-9 yaş grubunun yüz yüze, 10-15 yaş grubunun çevrim içi veya cami, 16-22 yaş grubunun ise çevrim içi eğitim alacağını belirtti.

Müftü Demirtaş, "Bu sene başkanlığımızın yaptığı planlama ile öğrencilerimiz camilerimize gelecek bundan önce olduğu gibi camilerimiz yine çocuk açacak. Camilerimizin neşesi yine çocuk sesi olacak. Cami ortamları dini, milli kültürü verme açısından çok önemli mekanlardır. Camilerimize gelen çocuklarımıza öncelikle besmele şuuru vermek istiyoruz. Besmele kulun Allah ile beraberlik şuurudur. Daha Kur’an ahlakı ve Peygamber sevgisini vermek istiyoruz. Bu mekanlarda ve Kur’an kurslarımızda görev yapan fedakar din görevlilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Tahsin Uygun 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Şeyh Edebali Cami Yaz Kur’an Kursu öğrencileri çeşitli gösteriler sundu.

Editör: Mehmet Çalışkan