Çocukluk yıllarında Kur’an kursuna giden ve hafızlık hayali kuran 48 yaşındaki Ertaş, ailevi nedenlerden dolayı bu hayalini gerçekleştirememenin burukluğunu uzun yıllar yaşadı. 4 Çocuk ve 3 torun sahibi olan Ertaş, Gediz ilçesinde hafızlık kız Kur’an kursunun açıldığını duyduğunda heyecanlandı. Küçük kızını Kur’an kursuna yazdırırken ona destek olmak düşüncesiyle kendisi de kayıt yaptırdı. 

Kızı, yüzüne eğitimini alıp Kur’an kursundan ayrıldı. Sevim Ertaş, çocukken gerçekleştiremediği hafız olma hayalini gerçekleştirmek için azimle hafız olmaya karar verdi. Çocukluk yıllarından beri hayalini gerçekleştirmek isteyen Ertaş, “Bazen yemek yaparken, bazen bulaşık yıkarken, bazen ütü yaparken, bazen bahçeden kiraz ve vişne toplarken Kur’an’a sarıldım. Yapmış olduğum dersimi tekrar ettim. Eğer bu imkanları bulmuşken hafızlık yapmasaydım, vicdanen rahat olmayacaktım. Kur’an-ı Kerim benim yoldaşım, sırdaşım oldu. Kur’an-ı Kerim okumaktan her zaman zevk aldım.” ifadesini kullandı.

Hafızlık yapma sürecinde evini, ailesini ve sorumluluklarını ihmal etmeyen Ertaş, hafız olma hayaline 2,5 senede ulaştı. Yaz aylarında köy ve bahçe işleriyle uğraşan, kış aylarında ise hafızlığına devam eden Ertaş, Hz. Peygamberin “Bir işi bitirdiğinizde hemen başka bir işe başlayın.” hadis-i şerifine uyarak önündeki süreçte hafızlık sınavını kazanmak, imam hatip lisesini dışardan bitirip Kur’an kurslarında görev yapmak istiyor. 

48 yaşında hafız olan Sevim Ertaş’ın son dersini vermesi nedeniyle Gediz Merkez Kız Kur’an Kursunda İlçe Müftüsü Nurullah Koçhan’ın da katıldığı bir program düzenlendi. Kur’an-ı Kerim Öğreticisi Vildan Solak, Sevim Ertaş’ın azimle, sabırla hafızlık hayalini gerçekleştirmek için mücadele ettiğini, aile sorumluluğu olmasa daha kısa sürede hafız olabileceğini söyledi.
 
 

Editör: Mehmet Çalışkan