Kütahya şehir merkezinde 3 yıldır hizmet veren Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, yeni binasına taşındı. 

Dumlupınar Üniversitesi Merkez Kampüsü’ne 10 dakika mesafede bulunan yeni yurt binası, öğrencilerin konfor ve güvenliği esas alınarak dizayn edildi.

Etkinlik alanları, ulaşım kolaylığı ve 200 öğrenci kapasitesi bulunan yurdun açılışına Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, daire amirleri, siyasiler, davetliler ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta katılımcılara hitap eden Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Türkiye Diyanet Vakfı Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdunun hizmete açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin devlete ait yurtlarda huzur ve güven içerisinde konakladığını, ailelerin de müsterih olduğunu ifade eden Vali Toraman, “Öğrencilerimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayıp yine ülkesine, milletine ve devletine hizmet etmek için gayret sarf edecekler.” dedi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise “Yurdumuz yavrularımıza sıcak yuva imkânıyla yola çıkıyor. Bu yurtlarımızda sadece barınma ortamı hazırlamıyoruz. Öğrencilerimize güvenle kalabileceği, sahih dini bilgiyle buluşup değerleriyle tanışacağı bir ortam hazırlıyoruz. Burada kültürel, sanatsal ve ilmi faaliyetler gerçekleştireceğiz. Kültürel gezilerle ilimizi tanımalarına imkân vereceğiz. Burada kalacak yavrularımız, geleceğimize gözümüzün aydınlığı olarak hazırlanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından Türkiye Diyanet Vakfı Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdunun yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

Kütahya’da 2017 yılından itibaren Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu ile hizmet veren Türkiye Diyanet Vakfı, şehirde ikinci yurdunu açarak erkek öğrencilere de hizmet vermeye başlamıştı.

Editör: Mehmet Çalışkan