Kavaklı ve Sultan Selim Kuran Kurslarında hafızlık yapan erkek öğrenciler ve Cami Gençlik gruplarına katılan gençlerle Tavşanlı Diyanet Gençlik Merkezinde gerçekleşen buluşma, Covid-19 tedbirleri dikkate alınarak iki oturum halinde gerçekleşti.

Mushafları İnceleme ve Kraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman ve İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, ilk oturumda Kur’an kurslarında hafızlık yapan erkek öğrencilerle ikinci oturumda da Cami Gençlik Kollarındaki gençlerle sohbet etti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programlarda açılış konuşmasını yapan Tavşanlı İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, Mushafları İnceleme ve Kraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman ve İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ı Tavşanlı Diyanet Gençlik Merkezinde ağırlamaktan ve gençlerle buluşturmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Tavşanlı Diyanet Gençlik Merkezi, Tavşanlıdaki gençlik faaliyetleri ve hafızlık eğitimi ile ilgili bilgiler paylaştı.

Programlarda selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Demirtaş, Tavşanlı’daki gençlik faaliyetlerinden, Diyanet Gençlik Merkezinin varlığından ve buradaki hafızlık eğitiminden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu çalışmaları yapan ve emeği geçen her bir din gönüllüsü ve programlara katılan geçenlere teşekkür etti. Demirtaş, delikanlılık neyi gerektirir, Hz. Peygamberin gençlere bakışı ve onun örnekliği konusunda tavsiyelerde bulundu.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman ise hafızlara ve gençlere Kur’an’ı okuyup onunla amel etmek suretiyle lafzın hamili ve mananın amili olmanın gayreti içerisinde olunması ve dini yaşantıda samimi olunması gerektiğini vurguladı.

Noğman, kâmil iman sahibi bir genç ve delikanlı olmanın öneminden bahsettiği sohbetinde, Hz. Peygamberin (s.a.s.) genç Hz. Ali’ye önemli görevler verdiğinden bahsederek gençlerin dikkat etmesi gereken hususların başında niyet, istikamet, ehliyet ve iradenin olduğunu, hedefe ulaşmak için Kur’an-ı Kerimin rehberliğinde istikamet üzere samimiyetle yürünmesi gerektiğini ifade etti.

Noğman son olarak, hafızlık yapan öğrenciler ve Cami Gençlik kollarında görev alan gençleri tebrik ederek, bu kutlu yoldan ayrılmamalarını tavsiye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan