Tavşanlı İlçe Müftülüğüne bağlı Fevziye Hanım Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

2020-2021 eğitim öğretim dönemi içerisinde hafızlıklarını tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 24 öğrenci, düzenlenen törenle hafızlık belgelerine kavuştu.

Program Kur’an-ı Kerim-i Yüzüne Güzel Okuma Yarışması Türkiye 1’ncisi Kütahya Emir Sultan Kur’an Kursu öğrencisi Furkan Süngü'nün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sonrasında katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, hafızlığın önemine dikkat çekti.

İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan Asan ise hafızları tebrik ederek başarılar diledi.

Konuşmaların ardından hafızlara hafızlık belgeleri ile hafızların ailelerine İlçe Müftülüğünce hazırlanan "Teşekkür Belgesi" takdim edildi.

- Hafızlık hayali 68 yaşında gerçek oldu

Törende hafız olma hayalini 68 yaşında gerçekleştiren 3 çocuk, 6 torun sahibi Havva Tepeciklioğlu'na da "Hafızlık Belgesi" takdime dildi.

Tören öğrencilere İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tavşanlı Şubesi, Rahmet Vakfı ve hayırseverler tarafından çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Törene Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, ilçe müftüleri, belde belediye başkanları, siyasiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan