Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığının hizmet alanı kapsamında il ve ilçelere kazandırdığı "Diyanet Okuma Salonu"na bir yenisi daha eklendi.

Simav İlçesinin Kiçir Köyünde “Diyanet Okuma Salonu” açıldı.

Simav İlçe Müftülüğü, muhtarlık ve hayırsever vatandaşların desteği ile inşa edilen okuma salonu için açılış töreni düzenlendi. 

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Kütahya Valisi Ali Çelik, projeyi çok beğendiğini, tüm halk için faydalı bir hizmet olduğunu belirterek İlçe Müftülüğüne ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Müftüsü Muhammed Aydın, “Dinimizin ‘Oku’ emrinin muhatapları olarak okumak, öğrenmek ve öğrendiğimizi hayatımıza uygulamak ile sorumluyuz. Bu güzel mekanlar, halkımızın okuma, araştırma, öğrenme ve kendini geliştirme ihtiyacına cevap verecek en iyi mekanlardır. Bunu gerçekleştirdiğimiz için kurumumuzla gurur duyuyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.  

Diyanet Okuma Salonu Müftü Aydın’ın duasının ardından hizmete açıldı.

Açılış törenine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, İlçe Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Belediye Başkanı Adil Biçer, Belde Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının idari amirleri, Kiçir Köyü halkı ve davetliler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan