Kütahya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kütahya Şubesince şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik iftar programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlid-i şerif ile başlayan programda konuşan Vali Dr. Ömer Toraman, iftar sofralarının paylaşıldıkça daha anlamlı hâle geldiğini söyledi.

Şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin iftar programına katılımlarının kendilerine güç verdiğini belirten Dr. Toraman şöyle devam etti:

“Bu coğrafyada bağımsız ve hür bir şekilde yaşamanın, kendi millî ve manevi değerlerine bağlı olarak yaşamanın bedeli var. Bu bedeli kahraman evlatlarımız, Mehmetçiklerimiz kanlarıyla, canlarıyla ödüyorlar. Biz onların bu büyük fedakârlıkları sayesinde bağımsız bir şekilde, huzur ve güven içerisinde yaşayabiliyoruz. Bu yüzden onların hakkını ödeyemeyiz. Ümit ediyoruz ki Yüce Allah onları en iyi şekilde ödüllendirecek. Biz de onların emaneti olan şehit ailelerimize gücümüz yettiğince sahip çıkmaya, onlarla beraber olmaya devam edeceğiz. Bizler bütün gücümüz ve imkânımızla şüheda emaneti vatanımıza ve değerlerimize sahip çıkacağız. Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız.”

Sonrasında katılımcılara hitap etmek üzere kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu ise şehitlere karşı en büyük vazifenin, onların canlarını feda ettikleri değerlere ve geride bıraktıkları ailelerine sahip çıkmak olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Muslu, “Bizler de bütün gücümüz ve imkânımızla şüheda emaneti vatanımıza ve değerlerimize sahip çıkacağız.” ifadesini kullandı.

Kütahya İl Müftüsü ve TDV Kütahya Şube Başkanı Hüseyin Hazırlar da Türkiye Diyanet Vakfının geleneksel hâle getirdiği iftar programında şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Bu toprakların şehit kanlarıyla sulanmış müstesna topraklar olduğunu vurgulayan Hazırlar, “Bu topraklar, bu aziz milletle inşallah kıyamet sabahına kadar payidar olacaktır. Yeter ki bizler bu birliği, beraberliği, kardeşliği devam ettirelim. Bu birlik ve beraberliğin karşısında hiçbir gücün duramayacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Program şehitler için yapılan dua ile tamamlandı.

İl Özel İdare Salonu'nda gerçekleşen iftar programına Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Uşak İl Müftüsü Kazım Güzel, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Karazeybek, ilçe müftüleri, şehit yakınları ve gaziler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan